La Vall d'Uixó espera reduir el deute municipal en 17 milions d'euros en 7 anys de gestió

La Vall d'Uixó espera reduir el deute municipal en 17 milions d'euros en 7 anys de gestió
15/02/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha tancat l’exercici 2021 amb una millora dels seus resultats econòmics i financers. La regidora d’Hisenda, Zaida Moreno, ha avançat que els resultats de la liquidació municipal són positius, com diu l’informe d’intervenció i dels serveis econòmics.

Al tancament de l’any les magnituds econòmiques són positives, tant el romanent de tresoreria (diferència entre ingressos i despeses) com l’estalvi net (diferència entre ingressos i despeses més pagament de deute). També es compleixen els objectius d’estabilitat: estabilitat pressupostària i capacitat de finançament.

Aquestes dades econòmiques suposen “poder invertir enguany en projectes de millora de la ciutat”, al cap d’un any “que ha sigut difícil a causa de la Covid-19”. Així, l’any passat es va aprovar un pla de sanejament “per responsabilitat i sense apujar impostos a la ciutadania, en el qual vam reduir la inversió i les despeses i prioritzem en la gestió de la pandèmia”, ha explicat Moreno.

També ha posat l’accent que en 2015 el deute municipal era de 28 milions d’euros (875 euros per habitant) i que aquest 2022 es tancarà amb un deute municipal d’11 milions d’euros (343 euros per habitant). Això significa “una reducció de 17 milions d’euros en set anys, la meitat d’un pressupost sencer de la Vall d’Uixó”.

Quant al període mitjà de pagament a proveïdors (PMP), s’ha reduït en 9 dies respecte a l’any anterior, en passar de 19 dies en 2020 a tan sols 10 dies al tancament de 2021. En aquest sentit, l’edil ha destacat que “ara les empreses que treballen per a l’Ajuntament cobren abans, perquè hem millorat la nostra capacitat de pagament”.

Per a la regidora d’Hisenda aquestes dades “són molt positius per a la Vall d’Uixó, perquè estem practicant una gestió econòmica transparent i responsable”. Així, “estem millor del que estàvem i seguirem en aquesta línia de reduir el deute i millorar la capacitat financera i econòmica del nostre Ajuntament”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari