La Vall d'Uixó finalitza el projecte de restauració de fonts històriques

La Vall d'Uixó finalitza el projecte de restauració de fonts històriques
24/05/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha finalitzat el projecte de restauració de les fonts històriques. Actualment, està rehabilitant la Font del Carrer del Mig i és l’última que quedava per reparar, després d’haver actuat en les fonts de Bessols, l’Olivereta, de la Mercé, de Julià, de l’Àngel i Sant Vicent entre aquesta legislatura i la passada.

L’alcaldessa, Tania Baños, i la regidora de Cultura, Maria Cruces, han visitat els treballs que s’estan realitzant a la Font del Carrer del Mig, que és la que es trobava en millor estat de les set, però que ha patit diversos problemes al llarg de la seua història, com dos trasllats de lloc i el trencament del mascaró en una d’aquestes extraccions.

“La vida a la Vall d’Uixó s’ha configurat entorn de l’aigua i les fonts són un emblema i encara es continuen utilitzant”, ha explicat Baños. Per això, una de les prioritats des del 2015 ha sigut posar en valor el Camí de l’Aigua. En aquest sentit, Encreuaments ha afegit que aquest esforç “suposa que els valleros i valleras puguen gaudir del seu patrimoni en condicions i també sumar un nou recurs turístic a la nostra ciutat”.

La restauradora que està duent a terme l’actuació, Ana Viciach, ha indicat que a la Font del Carrer del Mig es conserven les peces de pedra de la pica i l’abeurador i la placa metàl·lica d’on sale l’aixeta. Actualment, l’equip restaurador es troba en el procés de neteja i d’eliminació de les capes de pintura, morter, calç i altres productes que han alterat l’estat original. Posteriorment es consolidaran tots els elements i s’adaptarà la vorera per a facilitar l’accés i l’ús de la font.

Les actuacions de recuperació del patrimoni històric continuaran enguany. Una vegada finalitze la restauració de la Font del Carrer del Mig s’escometrà la de la Baixaeta del Retor, en la plaça de l’Àngel. En aquest sentit, l’alcaldessa ha remarcat que es tracta d'”un lloc molt bonic, que hem de preservar per història i per atracció turística”. Així mateix, a partir del mes d’octubre es realitzarà una nova intervenció d’excavació en el Poblat de Sant Josep. L’alcaldessa ha assegurat que “aquests projectes fan poble i ens fan sentir orgullosos de la Vall d’Uixó”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari