La Vall d'Uixó garanteix la comunicació amb les persones sordes amb mascaretes transparents

La Vall d'Uixó garanteix la comunicació amb les persones sordes amb mascaretes transparents
27/05/2021 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha fet una aposta més per garantir i augmentar la inclusió de les persones sordes facilitant-los la comunicació amb els serveis municipals. Així doncs, la Regidoria de Serveis Socials que dirigeix Marian Artero ha entregat mascaretes transparents als diferents departaments del consistori perquè “no es vulneren els drets bàsics de les persones sordes oralistes, que lligen els llavis per a poder entendre el missatge”.

Arter ha destacat que “des del principi de la pandèmia ens hem adonat que les persones sordes s’han convertit en uns dels col·lectius més afectats per la impossibilitat de comunicar-se per l’ús de les màscares”. L’objectiu d’aquesta iniciativa és facilitar la comunicació oral perquè puguen llegir els llavis, per al que s’usaran “màscares transparents homologades i segures” quan siga necessari.

Aquest projecte se suma als que ja s’han realitzat des de la Regidoria de Serveis Socials en aquest àmbit. L’edil de l’àrea ha destacat que aquest últim any “hem llançat una campanya en els comerços per a explicar com actuar quan acudeix una persona sorda, hem repartit pantalles de protecció, s’han repartit fullets informatius que va dissenyar Pepa Sastre” i fins i tot “s’ha realitzat un curs de llengua de signes” tant per a treballadors municipals com per a públic en general.

Per a finalitzar, Arter ha manifestat que “l’OAC, la Policia Local, l’Agència de Desenvolupament Local i Serveis Socials disposaran d’aquestes màscares transparents reutilitzables”. A més, la regidora ha ressaltat que el de la Vall d’Uixó “és un dels pocs ajuntaments que comptem amb servei d’intèrpret de llengua de signes”. Per a accedir a aquest servei es pot enviar un whatsapp o realitzar una videotelefonada al número de telèfon 660 417 865″.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari