La Vall d'Uixó inicia la licitació de les obres de construcció del pont entre polígons

La Vall d'Uixó inicia la licitació de les obres de construcció del pont entre polígons
09/05/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha iniciat el procés de licitació de les obres de construcció del pont de connexió entre el polígon Belcaire i el polígon Mesquita. Aquesta inversió permetrà crear sòl industrial (actualment no hi ha disponible) “perquè puguen vindre noves empreses i les que ja estan puguen créixer i ampliar-se”, tal com ha explicat l’alcaldessa, Tania Baños, que divendres passat va signar el decret que autoritza a començar el procés de contractació de l’empresa que realitzarà les obres.

Des de la publicació en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) i en el perfil del contractant, les empreses interessades disposaran de 20 dies naturals per a presentar les seues ofertes. L’obra suposa una inversió d’1.353.145 euros i té un termini d’execució de 10 mesos. La Generalitat Valenciana assumeix el finançament íntegre de la construcció, mitjançant la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament.

L’alcaldessa ha remarcat que el projecte del pont “és absolutament necessari per al present i el futur de la Vall d’Uixó” i per això “ha sigut un objectiu prioritari”. La importància de la seua construcció radica en el fet que “per eficiència els dos polígons han d’estar units per una via de comunicació digna” i perquè és “una condició obligatòria perquè el Ministeri ens autoritze a desenvolupar Belcaire C i crear sòl industrial”.

MOMENT CLAU

L’inici de la seua construcció arribarà “en un moment clau després de l’anunci històric de la instal·lació de la fàbrica de bateries elèctriques de Volkswagen a Sagunt, una ciutat limítrofa”. Aquesta planta crearà 3.000 llocs de treball directes i 17.000 indirectes, la qual cosa “beneficiarà als municipis de voltant”. Així, per a Baños, amb el nou pont “estarem preparats per a acollir les conseqüències positives de l’arribada de Volkswagen”.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha assenyalat que la factoria de bateries elèctriques “s’instal·la a Sagunt perquè tenen sòl industrial disponible”. Actualment, la Vall d’Uixó no disposa d’ell “perquè la construcció del pont indispensable per a crear sòl industrial el PP la va tindre en un calaix durant huit anys i no va moure ni un dit per desenvolupar-lo”.

La pròxima construcció del pont és “una bona notícia per a la Vall d’Uixó” i Baños ha posat en relleu que “des de l’Ajuntament hem liderat aquest projecte i hem aconseguit que la Generalitat el pague, la qual cosa és fonamental per al futur de la nostra ciutat”. Durant els mesos d’estiu es resoldrà el procés de contractació, que serà costós per l’elevat import de l’obra, i després d’ell podran començar els treballs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari