La Vall d'Uixó inicia una nova fase d'excavació en el poblat iber de Sant Josep

La Vall d'Uixó inicia una nova fase d'excavació en el poblat iber de Sant Josep
11/11/2021 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha iniciat una nova fase d’excavació en el poblat iber de Sant Josep. Maria Cruces, regidora de patrimoni ha destacat que “encara que aquest ha sigut un any molt difícil en l’econòmic, decidim que no podíem deixar d’invertir en el poblat i, encara que només són 7.000 euros d’inversió, no volíem estar un any sense avançar en les excavacions”.

Per part seua, el regidor de Turisme, Jorge García, ha ressaltat que “aquest és un dels atractius turístics de la nostra ciutat i, per això, portem apostat per ell des de 2015, amb diverses fases d’excavació i la seua posada en valor i dinamització turística”. Així, ha recordat que aquest estiu “hem apostat per professionalitzar les visites guiades al poblat iber per a així dotar a aquesta zona de la importància que té i que siga un complement a la visita dels Coves de Sant Josep”.

L’arqueòloga encarregada de l’excavació, Anna Viciach, ha detallat que “hem intervingut en el tall estratigràfic que es va quedar a la vista en 2019 i amb les excavacions hem trobat una porta que comunicava amb una antiga torre”. Viciach ha explicat que “també estem fent treballs en el sector nord-oest per a traure a la llum una muralla de la qual es van trobar enderrocaments en 2019”.

Per a finalitzar, Cruces ha manifestat que “continuem treballant en la línia de posar en valor el nostre patrimoni, ja que enguany hem recuperat dues fonts més que se sumen a les ja restaurades anteriorment”. I l’edil de Turisme ha afegit que “continuarem amb aquest relat de ciutat que complete l’oferta turística dels Coves de Sant Josep per a convertir la Vall en un referent turístic en l’àmbit autonòmic i nacional”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari