La Vall d'Uixó instal·la 40 nous contenidors d'oli vegetal usat

La Vall d'Uixó instal·la 40 nous contenidors d'oli vegetal usat
03/05/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha iniciat la instal·lació de 40 nous contenidors de recollida d’oli vegetal usat. La col·locació es va dur a terme el divendres i ahir, però hui s’ha hagut de suspendre per la pluja. Així, continuarà quan la situació meteorològica millore. Fins ara hi havia 20 contenidors i gràcies al nou contracte amb l’empresa Nox Energy es duplica el número perquè siguen presents en tots els barris.

El regidor de Sostenibilitat i segon tinent d’alcaldessa, Fernando Daròs, ha explicat que els olis vegetals (oliva, gira-sol, soja, palma, llavors, etc) que s’usen per a cuinar i fregir a casa o en hostaleria “no han de tirar-se pel desguàs perquè són molt contaminants per a les aigües i poden obstruir les canonades”. Tampoc al costat del fem “perquè impregna la resta de residus i no poden reaprofitar-se en les plantes de reciclatge i van a abocador”.

Els contenidors d’oli vegetal utilitzat (de color taronja) són la millor opció i la més respectuosa amb el medi ambient, ja que “es recicla i es converteix en biocombustible”. Els nous compten amb tecnologia SmartS+, que a través d’uns sensors permeten conéixer el nivell de contingut en temps real, de manera que “quan estan quasi plens envien un avís a l’empresa perquè els buide”. A més estan dotats d’un sistema antifuites i antirobatori.

Daròs ha destacat que el procés per a reciclar l’oli vegetal usat “és molt fàcil”. Per a facilitar la tasca a casa, a partir de la setmana que ve, quan finalitze la instal·lació dels 40 contenidors, es podran recollir en la Regidoria de Sostenibilitat uns embuts que s’enrosquen a la botella “per a evitar pèrdues en la cuina”. També en breu estarà disponible una APP per a consultar la ubicació de tots els contenidors.

L’ampliació de la xarxa de contenidors d’olis vegetals entra dins de l’aposta de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó “per fomentar el reciclatge i la separació correcta de residus” i “contribuir a un món més verd i sostenible”. De fet, actualment s’està redactant el Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible (PAUS), que inclourà noves iniciatives en aquest àmbit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari