La Vall d'Uixó llança una nova edició del pla 'La Vall + guapa'

La Vall d'Uixó llança una nova edició del pla 'La Vall + guapa'
28/03/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat la sisena edició del pla ‘La Vall + guapa’ per a la rehabilitació i conservació de façanes. Amb una dotació municipal de 45.000 euros l’objectiu és “ajudar a finançar les obres de millora i reforma de la seua imatge i seguretat”, tal com ha explicat la regidora d’Habitatge i primera tinenta d’alcaldessa, Carmen García.

El termini per a sol·licitar aquestes ajudes finalitzarà el 12 de maig i es pot realitzar a través de l’OAC amb cita prèvia o telemàticament en www.lavallduixo.es. A aquestes subvencions poden optar els habitatges unifamiliars i plurifamiliars de més de 25 anys que tinguen informe d’edificabilitat. La quantia de les ajudes és de fins al 60% del pressupost dels treballs, amb un màxim de 1.500 euros per als habitatges individuals i de 3.000 euros per a les col·lectives. Els beneficiaris poden ser tant els propietaris com els arrendataris o usufructuaris amb autorització escrita del propietari.

Gràcies a les cinc edicions anteriors del pla ‘La Vall + guapa’ s’han rehabilitat 97 façanes, per al que l’Ajuntament ha destinat un total de 197.000 euros. García ha destacat que “l’impacte econòmic ha sigut de 500.000 euros, que és l’import dels pressupostos tramitats”. Aquesta quantitat ha repercutit “directament en empreses locals del sector de la construcció, reformes, pintura, forja i fusteria metàl·lica”.

Cal destacar que el 70% de l’import de la subvenció s’anticipa i es paga una vegada aprovada la sol·licitud i el 30% restant s’abona en finalitzar i justificar l’obra. Les persones que necessiten més informació o tinguen dubtes sobre la documentació a aportar poden posar-se en contacte amb l’Oficina Municipal d’Habitatge, en el telèfon 964910351 o en l’avinguda Jaume I, 27.

COMPATIBILITAT D’AJUDES

La regidora d’Habitatge ha recordat que aquestes subvencions locals són totalment compatibles amb les ajudes de la Generalitat Valenciana del Pla Renhata per a reformar zones humides (banys, cuines i safaretjos), amb una inversió de 4 milions d’euros. De fet, ha assenyalat que ‘La Vall + guapa’ va nàixer “per a omplir un buit que existia en la rehabilitació, ja que per part de la Conselleria existeixen diferents ajudes per a interior i exterior, però no hi havia cap que cobrira les intervencions en façanes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari