La Vall d'Uixó llança una bateria de mesures socials i econòmiques per a pal·liar els efectes del COVID-19

La Vall d'Uixó llança una bateria de mesures socials i econòmiques per a pal·liar els efectes del COVID-19
16/03/2020 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha preparat una bateria de mesures d’acció social i econòmica davant la situació excepcional de pandèmia pel coronavirus, després del decret d’Estat d’Alarma que obliga la ciutadania a romandre a casa i a tancar tots els establiments i comerços (excepte els que cobreixen necessitats bàsiques).

L’equip de govern ha mantingut una reunió per a coordinar aquestes mesures, que prioritzen en l’atenció als més vulnerables perquè no queden desemparats, especialment menors i persones majors o dependents, i en l’atenció i sensibilitat amb les pimes i els autònoms que en aquestes setmanes deixaran de percebre ingressos.

Com a primera mesura s’ha habilitat un servei per a atendre les necessitats de realitzar la compra d’aliments i productes farmacèutics a les persones majors o dependents que no disposen de ningú que puga ajudar-los. Així, poden trucar al telèfon 964690392 en horari de 9.00 a 14.00 hores i Creu Roja realitzarà la distribució, amb la col·laboració de voluntaris i de personal municipal si fóra necessari.

La segona mesura en la qual està treballant l’Ajuntament de la Vall d’Uixó és a garantir els menjars dels menors en situació de vulnerabilitat que ja són beneficiaris de les beques de menjador escolar. Des de Serveis Socials i Educació, que estan en contacte amb la Conselleria, estan estudiant el mecanisme que garantisca la distribució d’aliments a aquests menors i que es posarà en marxa en els pròxims dies.

La tercera mesura va dirigida a un altre dels col·lectius més afectats per la situació del coronavirus, les pimes i autònoms. Per a això s’estan redactant les bases específiques de subvencions per al comerç local, a costa de les directrius del Govern d’Espanya i de les seues línies d’ajuda per a aquests sectors. Els telèfons d’informació per a comerços, serveis, empreses, autònoms i emprenedors són 617308134, 610701941 i 610748982; i per a treballadors i aturats el 964690656 en horari de demà.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó només mantindrà els seus serveis essencials i no es pararà atenció al públic, com a mesura de prevenció i seguretat i davant la suspensió de tots els terminis administratius amb el decret de l’Estat d’Alarma. No obstant això, es garanteix el funcionament administratiu i també es mantenen els òrgans de govern (plens, comissions, etc) per a garantir el funcionament municipal i de la ciutat.

La Policia Local (en col·laboració amb la Guàrdia Civil) està extremant els controls en la via pública, tant a vianants com a vehicles, per a garantir el compliment del decret de l’Estat d’Alarma del Govern d’Espanya, que només permet eixir de casa per a treballar, comprar aliments o motius de força major. L’incompliment d’aquestes mesures implica sancions econòmiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari