La Vall d'Uixó optarà a fons europeus per a continuar l'excavació del Poblat de Sant Josep en 2022

La Vall d'Uixó optarà a fons europeus per a continuar l'excavació del Poblat de Sant Josep en 2022
26/01/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó optarà a fons europeus per a continuar l’excavació del Poblat de Sant Josep enguany. Així es desprén de la reunió i visita de treball que han mantingut aquest matí l’alcaldessa, Tania Baños, i el regidor de Turisme, Jorge García, amb el director general d’Administració Local de la Generalitat Valenciana, i de la directora territorial de presidència, Eva Redondo.

La tercera campanya d’excavació i museïtzació s’ha escomés amb una inversió de 139.150 euros, cofinançats al 50% per la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de la Vall d’Uixó a través dels Programes Operatius del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Pofeder) de la Comunitat Valenciana. Així, a més de l’excavació que ha tret a la llum parteix de la muralla i una torre, s’ha il·luminat el poblat i s’ha instal·lat cartelleria i panells interpretatius nous tant a l’interior i accés com en la passarel·la superior.

Such ha avançat que en els pròxims mesos eixirà la convocatòria del segon programa operatiu Feder per a rehabilitació de patrimoni “i tindrem en compte a la Vall d’Uixó, perquè ja ha iniciat un camí de recuperació i posada en valor del seu patrimoni històric, artístic, cultural i etnològic que volem que continue”.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha destacat que amb aquestes actuacions “hem pogut posar en marxa les visites guiades professionals al Poblat de Sant Josep, que complementa la visita als Coves de Sant Josep i reté al visitant i a més recupera un patrimoni que estava ocult i que ens fa estar orgullosos del nostre, cuidar-lo i conéixer les nostres arrels i la nostra història com a poble”.

El pressupost municipal per a aquest 2022 inclou una partida de 15.000 euros per a continuar excavant aquest jaciment arqueològic, en el qual s’han realitzat troballes importants en els últims anys. A més, gràcies a una altra subvenció de la Generalitat Valenciana (Pla Conviure) també es destinaran 484.000 euros a la rehabilitació de la Torre de Benissahat, que Baños ha qualificat d'”el projecte patrimonial i cultural per excel·lència”.

CONEIX EL POBLAT DE SANT JOSEP

La iniciativa Coneix el Poblat de Sant Josep ha programat visites guiades a aquest enclavament el 27, 28, 29 i 30 de gener a les 12.00 hores, amb un preu de 3 euros per als adults. Les entrades es poden adquirir en la pàgina web dels Coves de Sant Josep (www.covesdesantjosep.es) o en la Tourist Info.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari