La Vall d'Uixó demana participació ciutadana per al projecte de rehabilitació de l'Ajuntament

La Vall d'Uixó demana participació ciutadana per al projecte de rehabilitació de l'Ajuntament
20/04/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat el procés de participació per a la redacció del projecte de rehabilitació de la Casa Consistorial, una vegada s’ha comprat l’edifici annex (l’antiga seu la Schola Cantorum). Aquest projecte optarà a finançament europeu a través dels fons Next Generation EU i “són l’oportunitat d’ampliar l’ajuntament i que els vallers i valleres tinguen unes instal·lacions municipals dignes”, tal com ha explicat l’alcaldessa, Tania Baños.

El procés de participació ha començat aquest matí amb una reunió de la corporació municipal, a la qual han assistit tots els partits polítics amb representació local, i una posterior visita a l’edifici recentment adquirit. En aquest sentit, Baños ha destacat que aquest “no és un projecte d’un partit polític, ni d’un equip de govern, ni una corporació, sinó que és un projecte de ciutat per als pròxims 100 anys i ha de ser consensuat i treballat entre totes i tots”.

Per això, també s’ha convocat un acte públic i obert a tota la ciutadania en el qual es presentaran les línies bàsiques del projecte de rehabilitació. Així, serà dimarts que ve 26 d’abril a les 19.00 hores en la plaça del Centre. Els arquitectes i l’equip redactor explicaran la situació actual, les limitacions existents i escoltaran les necessitats, propostes i suggeriments de la ciutadania per a incorporar-les al projecte que es presentarà per a obtenir finançament europeu.

A més, a partir de demà també es realitzarà una enquesta interna als treballadors i treballadores municipals. I el 27 d’abril es llançarà el formulari extern obert a tota la ciutadania, per a identificar les seues necessitats i adaptar el projecte. Amb la informació recaptada es redactarà el projecte que optarà a les ajudes del Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics (PIREP), finançat per la Unió Europea a través de Next Generation EU i dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya.

L’alcaldessa ha assenyalat que la rehabilitació i ampliació de l’Ajuntament beneficiarà a la ciutadania perquè “millorarà l’atenció, ja que ara cal esperar al carrer per falta d’espai”. També es millorarà l’eficiència i la sostenibilitat en centralitzar els serveis municipals en un únic edifici. I amb la compra de l’edifici annex “recuperem patrimoni i hem evitat que caiga en mans privades i es perda, la qual cosa era un compromís perquè és un edifici que sentimentalment és molt important per al poble”, ha finalitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari