La Vall d'Uixó pinta pictogrames en els passos de vianants per a millorar la seguretat en els col·legis

La Vall d'Uixó pinta pictogrames en els passos de vianants per a millorar la seguretat en els col·legis
15/10/2021 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó està pintant quatre pictogrames en els passos de vianants per a advertir als més xicotets de la importància de parar, mirar i creuar el pas de vianants quan el cotxe haja parat. La regidora d’Educació, Carmen García, ha destacat que “l’objectiu és crear una educació viària per a tots i totes”, ja que aquests permeten la seua comprensió a les persones amb TEA i són de color blau, el color relacionat amb l’autisme.

Els primers passos de zebra que s’han pintat han sigut els de l’entorn dels col·legis Eleuterio Pérez, la Cova i Recaredo Centelles i l’IES Honori García. La regidora d’Educació ha afirmat que “hem començat per aquests centres perquè són els que compten amb aules de comunicació i llenguatge (CIL)” i ha afegit que “volem garantir la seguretat viària a l’entrada i eixida dels col·legis de la nostra ciutat” gràcies a aquest conveni amb l’associació TEAvial.

García ha avançat que “en les pròximes setmanes es pintaran pictogrames en la resta de centres educatius de la Vall i també en els dos instituts restants”. “Hem estudiat juntament amb les famílies i professionals quins són els entorns de la ciutat on pot ser necessària aquesta iniciativa, per això, també els pintarem en llocs públics com els parcs o en la piscina municipal”, ha manifestat.

La Policia Local de la Vall d’Uixó ha col·laborat amb la Regidoria d’Educació en aquesta iniciativa i està realitzant diferents tallers en els centres educatius per a explicar la importància d’actuar correctament en creuar els passos de vianants. Aquestes actuacions s’emmarquen dins de les activitats d’educació viària que realitzen els agents municipals en els col·legis de la Vall d’Uixó.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari