La Vall d'Uixó guanya la Medalla de Plata en els premis nacionals de Mobilitat Sostenible

El Ministerio para la Transición Ecológica premia la peatonalización de la plaza del Centro y la red de carriles bici y ciclocalles

La Vall d'Uixó guanya la Medalla de Plata en els premis nacionals de Mobilitat Sostenible
05/08/2020 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha obtingut la Medalla de Plata dels Premis de la Setmana Espanyola de la Mobilitat Sostenible 2019, en la categoria de menys de 50.000 habitants. El Ministeri per a la Transició Ecològica ha concedit aquest guardó pels projectes de conversió en zona de vianants de la Plaça del Centre i inici del carrer Xacó, el desenvolupament de la xarxa de carrils bici i ciclocarrers, la implementació dels estacionaments en bateria d’eixida per a la millora de la seguretat viària i la instal·lació de 23 marquesines.

El jurat ha valorat el caràcter innovador d’aquestes mesures, que abasten els principals mitjans de desplaçament sostenibles dins dels municipis i potencien la multimodalitat, factor clau en qualsevol pla de mobilitat sostenible. La cerimònia de lliurament de premis serà telemàtica i tindrà lloc a mitjan setembre.

El regidor de Mobilitat, Javier Ferreres, ha destacat que el Govern premia “les mesures permanents, no sols la celebració de la setmana i la promoció de la mobilitat sostenible”. Així, ha valorat que “tenim un projecte valent per a fer una ciutat per a les persones” i que ha aconseguit el segon lloc entre les 561 ciutats espanyoles i 2.202 projectes que s’han presentat.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ja va obtenir la Medalla de Plata en 2017 per la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Assumpció, la recuperació de la Senda de Quistel i l’adquisició de vehicles elèctrics per a la Policia Local.

La Setmana Europea de la Mobilitat se celebra des de 2001 però fins al 2015 l’Ajuntament de la Vall d’Uixó no es va adherir. Ara ja està treballant en l’organització de l’edició del 2020, que tindrà lloc del 16 al 22 de setembre sota el lema ‘Per una mobilitat sense emissions’.

Ferreres ha assenyalat que “tots els canvis en mobilitat comporten polèmiques però la gent els agraeix, perquè només cal veure l’ús i la vida que ara té la plaça del Centre, on juguen els xiquets i xiquetes i és un punt de reunió i no un pàrquing com era abans”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari