L'Ajuntament de la Vall d'Uixó presenta l'exposició Un passeig pel món ibèric: El poblat de Sant Josep

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó presenta l'exposició Un passeig pel món ibèric: El poblat de Sant Josep
06/02/2020 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó presenta l’exposició ‘Un passeig pel món ibèric: El poblat de Sant Josep’, que es podrà visitar al Palau de Vivel des del 14 de febrer fins al 8 de març. L’objectiu d’aquesta exposició és mostrar els treballs de restauració, catalogació i investigació que s’han realitzat durant el 2019 amb les restes i els objectes que han aparegut en les excavacions del poblat de Sant Josep. L’horari de visites del Palau de Vivel és de dimarts a divendres, d’11.00 a 13.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores, i dissabtes i diumenges de 18.00 a 20.00 hores.

“Els visitants trobaran ceràmiques iberes, alguna ceràmica grega, materials de construcció, ferramentes de metall i monedes, entre altres objectes, tot acompanyat de panells explicatius”, destaca la regidora de Cultura, Maria Cruces, qui també assenyala que es farà difusió entre l’alumnat de col·legis i instituts amb visites guiades, encara que els caps de setmana també es realitzaran visites guiades per al públic en general.

Les excavacions, a les quals s’han destinat més de 130.000 €, han estat co-finançades per l’Ajuntament de la Vall d’Uixó i la Unió Europea amb fons del programa operatiu FEDER, gestionat per la Generalitat Valenciana. La intenció de l’equip de govern per a enguany és seguir realitzant excavacions per a avançar en el coneixement de la història i el patrimoni de la ciutat.

A més de l’exposició es celebraran tres xerrades: ‘La feina dels arqueòlegs’ el 21 de febrer a les 19.00 hores, a càrrec d’Anna Viciach i Lidia Salvador; ‘Arqueologia virtual i divulgació: noves tecnologies’, el 28 de febrer a les 19.00 hores, per José Solà, i ‘Conservació i restauració de materials arqueològics’ el 6 de març a les 19.00 hores per Maria del Carmen Talamantes.

“A més del relat cultural i del valor arqueològic i cultural, volem lligar aquestes excavacions i descobriments amb l’estratègia turística del nostre municipi”, destaca Jorge Garcia, regidor de Turisme, qui assegura que la població de la Vall d’Uixó i els turistes estan “molt interessats en el patrimoni cultural local”.

Els regidors han convidat a tota la ciutadania i als municipis del voltant a visitar l’exposició i a conèixer la història i el passat del poblat iber.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari