La Vall d'Uixó presenta el Pla Local de Residus amb 39 accions concretes per a 2022

La Vall d'Uixó presenta el Pla Local de Residus amb 39 accions concretes per a 2022
28/05/2021 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat el Pla Local de Residus. Aquesta és “el full de ruta que marca una sèrie d’objectius de present i futur per a adaptar-nos a la normativa europea i autonòmica en matèria de residus”, tal com ha explicat en un acte públic el regidor de Sostenibilitat i segon tinent d’alcaldessa, Fernando Daròs.

Així, el pla inclou una sèrie de reptes progressius amb l’any 2035 com a data límit per a la seua consecució. En el més immediat, per al 2022 es plantegen 39 accions concretes per a aconseguir els objectius d’implantar la recollida separada de la fracció orgànica i que un 50% d’aquesta siga recuperada. També que el 67% dels residus domèstics generats se separen de manera adequada en origen.

Per això, s’implantarà el contenidor marró i es crearan illes de contenidors de separació. Entre altres mesures concretes, es realitzaran campanyes de comunicació i sensibilització a la ciutadania i grans productors, jornades d’informació i formació, una guia per a la correcta separació i intercanvis de bones pràctiques.

Daròs ha assenyalat que “partim d’una situació en la qual la recollida selectiva només suposa el 8% i no es recull la fracció orgànica”. A més la Vall d’Uixó compta amb “una morfologia urbana amb molts barris i urbanitzacions disseminades, amb recollida en contenidors oberts i infraestructures de recollida selectiva deficients en algunes zones”.

La proposta de canvi per a aconseguir el 67% residus en recollida selectiva que marca la normativa suposa posar un funcionament un sistema de contenidorització “amb control d’accés a través de xip, targeta o QR que identifique a l’usuari, servei porta a porta on es puga implementar i pagament de l’impost de residus segons la generació i tractament”, ha indicat l’edil de Sostenibilitat.

Aquest Pla Local de Residus ha sigut aprovat inicialment en el ple municipal i ara estarà exposat públicament durant un mes perquè “qualsevol persona puga fer aportacions perquè s’incloguen abans d’aprovar-lo definitivament”. Cal destacar que el document és fruit d’un procés de participació ciutadana en el qual “els vallers i valleres han pogut donar la seua opinió a nivell individual” i també s’han celebrat jornades obertes i reunions amb tots els partits polítics, comerciants, sector HORECA, centres educatius, entitats festives i veïnals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari