La Vall d'Uixó presenta el programa per a combatre la violència de gènere aquest 25N

La Vall d'Uixó presenta el programa per a combatre la violència de gènere aquest 25N
02/11/2021 -

El dia 25 de novembre s’ha convertit a tot el món en un dia de reivindicació i lluita per a posar fi a la violència que mata a les dones pel mer fet de ser-ho. Francesca Bartolomé, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó, ha recordat que “enguany ja s’ha assassinat a 38 dones i a 5 menors en diferents casos de violència vicària”. “És per això que és responsabilitat de tots i totes lluitar contra aquesta xacra de la nostra societat”, ha destacat Bartolomé.

La regidora de l’àrea ha manifestat que “en la programació d’aquesta edició hem intentat dirigir diferents activitats cap als més joves per a poder fer així un treball de prevenció”. Pel que fa als actes, la setmana passada es va celebrar una xarrada d’Anna Lluch sobre el càncer de mama i una actuació de teatre de carrer. A més, enguany també es continua amb l’II concurs de microrelats les bases dels quals es poden trobar en la web de l’Ajuntament.

Per part seua, Elena Pérez, regidora de Dinamització de Barris, ha anunciat que les associacions de veïns penjaran en els seus barris una pancarta amb el text ‘Aquest barri diu no a la violència masclista’ perquè “tenim l’objectiu de visibilitzar, conscienciar i posar fi a la violència exercida contra les dones”. A més, dins del programa del 25-N, “els dies 4 i 10 de novembre a les 18.00 hores es realitzarà una taula redona en els barris Carbonaire i Toledo per a saber com actuar davant casos de violència de gènere”.

Per a finalitzar, Bartolomé ha recordat que el 25 de novembre a les 18.00 hores tindrà lloc en la plaça del Centre un acte en repulsa de la violència masclista al qual “ha animat a tots els vallers i valleres a acudir”. D’altra banda, la Regidoria ha preparat diverses xarrades sobre violència obstètrica, violència racista i tallers en els instituts. Així mateix, s’il·luminarà la façana de la Casa de la Vila de morat per a recordar a les víctimes del masclisme.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari