La Vall d'Uixó programa 9 activitats interculturals dins de la Setmana de la Pau 2022

La Vall d'Uixó programa 9 activitats interculturals dins de la Setmana de la Pau 2022
24/01/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha programat 9 activitats interculturals dins de la Setmana de la Pau 2022, amb motiu de la commemoració del Dia escolar de la pau i la no-violència (30 de gener). Des de les regidories d’Educació, Cultura, Serveis Socials i Joventut s’han impulsat diverses propostes que es desenvoluparan fins al 4 de febrer i que especialment estan dirigides als xiquets i joves de la ciutat.

La regidora d’Educació i primera tinenta d’alcaldessa, Carmen García, ha desgranat la part més educativa del programa. El 31 de gener, sota el lema ‘La guerra no és un joc’ la plaça del Centre es convertirà en una sala d’exposicions a l’aire lliure “i es podran veure els treballs que ha realitzat l’alumnat dels col·legis a través del conte ‘Tinc un tanc de joguina’, transformant joguets bèl·lics en objectes per a la pau”, ha explicat García.

En secundària es treballarà el documental ‘Els fils del tauler’, de la mà del Centre d’Estudis Delàs, amb una proposta didàctica “que investiga sobre la indústria armamentística, els refugiats i els pobles que lluiten per la pau”, ha afegit l’edil d’Educació. També en els IES es repartiran polseres amb frases sobre la pau que han sigut triades pels membres de la Junta Jove.

Dins d’aquesta programació transversal també s’ha implicat la Xarxa de Biblioteques Públiques, així en les Agències de Lectura de Carbonaire i Toledo i a la sala infantil i juvenil de la Biblioteca Municipal es poden trobar “lectures sobre la pau, resolució de conflictes i no-violència, que estan a la disposició dels usuaris i també dels centres educatius”, ha ressaltat la regidora de Cultura, Maria Cruces.

Des de l’àrea de Serveis Socials, la regidora Marian Artero ha anunciat que fins al 4 de febrer 375 alumnes de primària “participaran en el taller ‘Xiquets i xiquetes de colors’ de Marta Pereyra, sobre com encara que tots som diferents tots som iguals: éssers humans”. A més també han impulsat des de Pangea el documental ‘El nostre veïnat’, del qual es va estrenar el mes passat la primera part i ara es podrà veure enter.

Sobre aquest tema, la presidenta de l’Associació Cultural Amics de la Vall, Roser Diago, ha afegit que aquest documental “recull els testimoniatges en primera persona de persones que viuen en la Vall i són els nostres veïns, les raons que els van fer migrar i què aporten a la nostra societat i a la nostra ciutat”. L’estrena serà el 4 de febrer a les 18.00 hores a la Biblioteca Municipal.

També amb la col·laboració d’Amics de la Vall, el 31 de gener a les 18.00 hores a la Biblioteca Municipal es presentarà el llibre ‘Els pacifistes som els realistes’ de Vicent Martínez Guzmán. Sonia París i Irene Comins, de la Càtedra Unesco de Filosofia de la Pau de l’UJI, han recollit diversos textos de l’il·lustre valler Vicent Martínez Guzmán entorn de les migracions, entre altres temes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari