La Vall d'Uixó promou la inclusió i la cohesió social a través de 25 mesures

La Vall d'Uixó promou la inclusió i la cohesió social a través de 25 mesures
24/02/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat el Pla d’Inclusió i Cohesió Social 2022-2025, que conté 25 mesures concretes “que s’anticipen als nous reptes de futur i augmenten la capacitat de resposta davant situacions de risc”, tal com ha explicat la regidora de Serveis Socials, Marian Artero, que ha intervingut en l’acte al costat de l’alcaldessa, Tania Baños, i els professors de la UV Albert Mora i Sandra Obiol.

El pla està elaborat amb un enfocament dels drets humans que parteix des del fet que totes les persones residents en el municipi són iguals en dignitat i drets, han de disposar lliurement del seu projecte de vida i han de tindre al seu abast tots els recursos, oportunitats i serveis que són necessaris per a tindre una vida plena.

Artero ha assenyalat que aquest enfocament “comporta assumir les barreres que el sexe, gènere, orientació sexual, ètnia, confessió religiosa, edat o les capacitats físiques i mentals juguen en la generació de desigualtats estructurals”. Per això, existeix la necessitat d'”una actuació global, de fons, que incidisca no sols en la manifestació dels problemes socials sinó també en les seues arrels més profundes”.

El document l’ha elaborat l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València amb les dades oferides per la Regidoria de Serveis Socials i ha comptat amb la participació dels tècnics responsables de tots els serveis i recursos municipals i de la corporació municipal. A més es van crear quatre grups focals en els quals van participar diferents comissions municipals (integració i cooperació, dones, persones majors i accessibilitat). Així mateix, s’ha incorporat el punt de vista de la ciutadania a través de qüestionaris, en els quals han participat sobretot entitats socials que treballen en aquest àmbit.

Entre les 25 mesures concretes que estableix el pla i que han d’implementar-se en els pròxims quatre anys, destaca: pla de formació dels tècnics municipals en atenció a la diversitat, serveis de cures, programes contra l’absentisme escolar i d’acompanyament educatiu, promoció de la participació, iniciatives de dinamització comunitària, clàusules inclusives en la contractació municipal i concessió de subvencions, jornades sobre salut mental o millora de les comunicacions interurbanes i intraurbanes.

Per a finalitzar, l’alcaldessa ha ressaltat que en els últims anys “hem fet un treball important per a planificar les accions municipals en diversos àmbits socials, marcant fulls de ruta que guien les polítiques municipals i que responen a uns objectius i es fa un seguiment d’elles per a analitzar els seus resultats”. Les accions presentades posen el focus “en la prevenció i la universalització de les eines que fan que totes les persones tinguem les mateixes oportunitats i els drets garantits”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari