La Vall d'Uixó recuperarà les restes de Joaquín Marco Tur, l'alcalde socialista afusellat després de la guerra civil

La Vall d'Uixó recuperarà les restes de Joaquín Marco Tur, l'alcalde socialista afusellat després de la guerra civil
29/11/2020 -

L’alcaldessa de la Vall d’Uixó i diputada provincial de Memòria Històrica, Tania Baños, ha acompanyat a Ana Marco Valls, filla de Joaquín Marco Tur, en la realització de les gestions per a recuperar les restes del seu pare, l’alcalde socialista de la Vall d’Uixó que va ser afusellat després de la guerra civil i que es troba en una de les fosses comunes del Cementiri de Castelló.

Joaquín Marco Tur era alpargater i va ser alcalde socialista de la Vall d’Uixó en 1937. Finalitzada la guerra civil va ser detingut amb 37 anys l’abril de 1939, sent condemnat a mort en Consell de Guerra celebrat a Castelló el 20 de febrer de 1949. Va ser afusellat el 21 d’agost d’aquest any per les forces del règim franquista.

Les exhumacions en el Cementiri de Castelló s’estan realitzant gràcies a la Diputació, l’Ajuntament de Castelló i la Generalitat Valenciana i a la col·laboració del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló. La previsió és que l’any vinent puga realitzar-se una nova fase, en la qual es recuperarien les restes de Joaquín Marco Tur, una vegada realitzada l’extracció d’ADN a la seua filla per a poder identificar-los i traslladar-los a la Vall d’Uixó.

En la visita al Cementiri de Castelló també van estar presents el president del PSOE de la Vall d’Uixó, Josep Tur, la secretària d’organització, Zaida Moreno, i els sotssecretaris Javier Ferreres i José Vicente Andrés.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari