La Vall d'Uixó redueix el deute municipal a la meitat en sis anys

La Vall d'Uixó redueix el deute municipal a la meitat en sis anys
19/04/2021 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha reduït el deute municipal a la meitat en sis anys. Actualment se situa en 13 milions d’euros, mentre que en 2015 era de quasi 26 milions d’euros. La regidora d’Hisenda i Contractació, Zaida Moreno, ha assenyalat que el deute per habitant “ha passat de 968 euros a 406 euros” i en acabar enguany se situarà “en 312 euros per persona”.

I és que en aquest exercici s’amortitzaran 3 milions d’euros més, deixant el deute municipal en 10 milions d’euros. Això suposa “16 milions d’euros menys que en accedir al govern municipal”, ha assenyalat Moreno, qui ha afegit que a aquesta quantitat també cal sumar el pagament de 5 milions d’euros “en sentències de personal i d’urbanisme heretades de l’anterior gestió del PP”.

Això ha suposat “un important esforç econòmic per a millorar la gestió econòmica de l’Ajuntament” pel que també s’han regularitzat serveis que “es prestaven sense contracte o que no s’ajustaven a la llei de contractació pública”, com el d’alimentació de la Llar Sagrada Família, energia elèctrica, combustible, gas natural, notificacions, publicitat institucional, prevenció laboral, control de plagues i manteniment de calefacció.

La regidora de l’àrea també ha explicat que l’any passat es va implantar “un procediment per a millorar la gestió dels contractes menors, que no necessiten licitació pública com que no superen els 15.000 euros”. Així, des de Serveis Econòmics “hem aconseguit que tots els departaments aproven la despesa abans que es realitze el servei perquè la tramitació siga la correcta”.

Això ha redundat en la disminució del termini mitjà de pagament a proveïdors (PM), que l’any passat era de 13 dies una vegada aprovada la factura, i actualment se situa en 6 dies, “beneficiant així a les empreses i autònoms que presten serveis a l’ajuntament”, ha remarcat Moreno.

Des de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó “continuarem treballant en aquesta línia de sanejament i gestió responsable dels diners públics, perquè és de tots els vallers i valleres”. Així, ha incidit en què la liquidació de 2020 ha donat “un resultat negatiu perquè l’any passat vam haver de fer una despesa extraordinària d’1,5 milions d’euros per a reforçar la Llar Sagrada Família durant la pandèmia, fer front a la reducció d’ingressos pel tancament i les restriccions en els Coves de Sant Josep i a la sol·licitud d’un préstec de quasi 1 milió d’euros per a pagar una sentència del 2012, quan governava el PP”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari