La Vall d'Uixó rehabilitarà les fonts de Bessols i l'Olivereta

La Vall d'Uixó rehabilitarà les fonts de Bessols i l'Olivereta
20/04/2021 -

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó restaurarà les fonts de Bessols i l’Olivereta en els pròxims dos mesos. “Aquestes fonts són emblemàtiques i històriques i per això des de l’equip de govern hem apostat per seguir amb el pla de rehabilitació que va començar en la passada legislatura”, ha declarat Maria Cruces, regidora de Cultura. El projecte començarà amb la restauració de la font de Bessols i “compta amb un pressupost aproximat de 12.000 euros”.

D’altra banda, la regidora de l’àrea ha anunciat la modernització de l’Arxiu Municipal “per a garantir l’accessibilitat dels ciutadans als documents històrics de la nostra ciutat”. Així, enguany s’invertiran 4.000 euros en la digitalització de 65 llibres d’actes del ple municipal “des de l’any 1873 fins a 1994”, a més del llibre del padró municipal “més antic de la nostra ciutat que data de 1940”, ha afirmat Cruces, qui ha afegit que aquest projecte s’ampliarà en els següents anys per a fer-lo més accessible.

La regidora de Cultura ha volgut destacar que aquestes actuacions de millora “en el patrimoni de la nostra ciutat es deuen al mal estat de les fonts”. Els treballs d’adequació de les fonts històriques “consistiran a netejar i buidar els abeuradors, desinfectar-les, canviar les aixetes i adequar de les voreres que les envolten per a dignificar-les” ha explicat Cruces.

Aquests treballs s’emmarquen també dins de l’objectiu d’aconseguir que els turistes que visiten els Coves de Sant Josep s’acosten al nucli urbà “seguint la traçabilitat del Camí de l’Aigua”. No obstant això, Encreuaments ha assegurat que estàs dues actuacions “tracten d’acostar i realçar de cara als veïns i veïnes el patrimoni històric de la Vall d’Uixó”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari