La Vall d'Uixó reivindica la gestió autonòmica de la residència de majors

La Vall d'Uixó reivindica la gestió autonòmica de la residència de majors
11/05/2021 -

L’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, ha mantingut una reunió de treball amb la nova directora territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana a la província de Castelló, Eva Redondo, amb l’objectiu de “posar-nos al dia després de la seua incorporació sobre diversos temes que tenim pendents amb el Consell, per a continuar reivindicant-los i que ens ajude a impulsar-los, perquè són importants per a la nostra ciutat”, ha explicat Baños.

Entre aquestes qüestions han tractat la situació de la residència de majors Llar Sagrada Família, que actualment és de gestió municipal, però la competència és de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, com recull la Llei valenciana de Serveis Socials aprovada en 2019. Per això, l’alcaldessa veu necessari “treballar conjuntament per a iniciar el procés de canvi de gestió”, ja que es tracta d’una competència autonòmica.

Cal recordar que l’Ajuntament de la Vall d’Uixó destina cada any 1 milió d’euros de fons propis a la gestió de la residència, que no presta servei únicament a la ciutat “sinó que també atén persones d’altres municipis de voltant”, tal com ha assenyalat Baños. A més excepcionalment l’any passat aquesta aportació municipal es va incrementar al mig milió d’euros “a causa de les mesures contra la pandèmia que vam haver d’implantar perquè no es produïra cap contagi en els residents”.

Un altre dels temes que s’han abordat durant la trobada a l’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha sigut el de la necessitat de construir el pont de connexió entre els polígons per a poder crear sòl industrial i desenvolupar Belcaire C. També han repassat en quin punt es troba la planificació i gestió del Pla Edificant, ja que aviat s’espera la delegació de competències d’obres prioritàries com la del nou CEIP Rosario Pérez.

Per a finalitzar, l’alcaldessa ha destacat “la importància de treballar conjuntament entre totes les administracions per a dur a terme projectes que milloren la nostra ciutat i la vida dels vallers i valleres”. Per això també ha valorat la informació directa que ha rebut sobre els fons europeus que es començaran a tramitar en els pròxims mesos “i per als quals volem estar plenament preparats, perquè els diners arribe a la Vall d’Uixó a través d’iniciatives de sostenibilitat i innovació”.

Per part seua, la directora territorial de Presidència ha agraït a l’alcaldessa el treball realitzat en aquests mesos de lluita contra la pandèmia i ha posat de manifest la voluntat del Consell “de col·laborar en tots aquells temes que redunden en la millor atenció als veïns i veïnes de la Vall d’Uixó”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari