L’Ajuntament de la Vall d’Uixó envia les seues reivindicacions al nou Govern Central

Entre aquestes peticions es troben les pantalles acústiques per al barri Carmadai, la neteja del riu Belcaire, un millor finançament i el funcionament de la bassa del Belcaire

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó envia les seues reivindicacions al nou Govern Central
16/01/2020 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó enviarà les seues reivindicacions al nou Govern Central. Entre aquestes peticions destaquen la necessitat d’instal·lar pantalles acústiques al barri Carmadai al seu pas per l’autovia; instar a la Confederació Hidrogràfica en la neteja del riu Belcaire a l’altura de Sant Josep; la modificació de la Llei de Contractes, ja que aquesta dificulta la contractació d’empreses locals; l’agilització dels tràmits per a posar en funcionament la bassa del Belcaire i, per últim, la necessitat d’un pont de connexió entre els dos polígons industrials de la ciutat.

«La liberalització de l’AP-7, a banda de millorar les connexions del nostre municipi amb qualsevol lloc de la província, també suposarà un descens del trànsit en l’autovia a l’altura de Carmadai, però no per això deixarem de reivindicar la necessitat de les pantalles acústiques», explica l’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños.

Pel que fa a la neteja del riu Belcaire en la zona de Sant Josep, l’alcaldessa considera que no són adequades les condicions en què es troba el riu actualment: «aquesta no és una competència de l’Ajuntament, ja que si nosaltres netejarem eixa zona eixiríem perjudicats amb una denúncia per part de la Confederació Hidrogràfica».

D’altra banda, l’Ajuntament demana una reforma del finançament per a la Comunitat Valenciana, a més d’una modificació de la nova normativa de la Llei de Contractes: «ho tenim molt difícil a l’hora de poder contractar, especialment a les empreses locals, ja que aquestes no poden presentar-se a grans concursos de licitació perquè no tenen els mateixos gabinets ni estructures financeres que les grans empreses».

També s’està treballant per a agilitzar els tràmits per a posar en funcionament la bassa del Belcaire, segons l’alcaldessa: «quan vam arribar al govern aquesta bassa estava totalment paralitzada; en l’anterior legislatura vam posar el Pla d’Emergència en marxa, el qual dura anys perquè s’ha d’omplir i buidar la mateixa bassa per a comprovar que aquesta té suficient capacitat».

Per últim, Baños ha insistit en la necessitat del pont de connexió entre els dos polígons industrials de la Vall: «hem demanat l’expedient que porta paralitzat des de l’any 2009, ja que aquesta petició és necessària per a les empreses d’aquests polígons».

«Des de l’Ajuntament continuarem reivindicant allò que considerem just i lluitant pels interessos de la gent de la Vall, governe qui governe», explica l’alcaldessa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari