La Vall d'Uixó restaura la Font de l'Olivereta

La Vall d'Uixó restaura la Font de l'Olivereta
23/09/2021 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó està finalitzant les obres de restauració de la font de l’Olivereta. Aquesta rehabilitació s’emmarca dins del projecte de conservació de les fonts que conformen el Camí de l’Aigua que “es va iniciar en 2016 amb la rehabilitació de les fonts de la Mercè i Julià, va continuar en 2017 en dues de les fonts més emblemàtiques, les de l’Àngel i Sant Vicent i que ha seguit enguany amb Bèssols i l’Olivereta”, ha destacat l’alcaldessa, Tania Baños.

Així doncs, la font de l’Olivereta, que data de 1897, s’està restaurant per a seguir “amb l’objectiu de la conservació del patrimoni històric de la ciutat”, tal com ha assenyalat l’alcaldessa, així com “continuar augmentant la promoció i recursos turístics del Camí de l’Aigua”. Per part seua, l’edil de Cultura, Maria Cruces ha manifestat que “la font es trobava en una zona emblemàtica i donava aigua tant als ollers com al rajolar”.

La regidora de Cultura ha detallat que “s’ha fet una neteja mecànica en la font i eliminat el fonament i els fongs, a més s’han reintegrat les zones perdudes amb morter i lluït l’interior de l’abeurador”. Cruces ha manifestat que, a més, s’ha fet un tractament per a evitar la corrosió de la peça de ferro i s’han canviat les aixetes i, també hem rehabilitat la paret posterior”.

Maria Cruces ha emplaçat a l’any següent “per a finalitzar amb la recuperació de patrimoni en acabar la font dels Dolores i la Baixadeta del Retor”. La primera edil ha agraït el seu treball a les restauradores i l’arqueòloga municipal, també a la Brigada Municipal i a la regidora de Patrimoni “pel seu esforç i obstinació a recuperar aquelles xicotetes coses, que fan gran a la nostra ciutat i ens fan estar orgullosos de ser vallers i valleres”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari