La Vall d'Uixó reprén el projecte d'aprenentatge-servei per a recuperar la zona del riu al costat de la Moleta

La Vall d'Uixó reprén el projecte d'aprenentatge-servei per a recuperar la zona del riu al costat de la Moleta
23/05/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha représ el projecte d’aprenentatge-servei en el qual participen l’IES Botànic Cavanilles i els quatre col·legis adscrits: Ausiàs March, La Moleta, La Cova i Colònia Segarra. Al costat del taller d’ocupació, estan fent un treball conjunt per a recuperar la zona al costat del riu, darrere de l’IES i annexa al barri de la Moleta.

La regidora d’Educació, Carmen García; el regidor de Sostenibilitat, Fernando Daròs; i el regidor d’Ocupació, Jorge García, han visitat aquest matí la zona en la qual s’està actuant de nou des de la setmana passada per a crear un bosc de ribera. 200 alumnes i 20 docents participen en aquest projecte d’innovació educativa que va començar en 2019 i que es va paralitzar per la pandèmia.

Els edils han posat en valor que a través d’aquest projecte “recuperem un espai que estava degradat perquè puga utilitzar-se per a practicar esport, eixir a córrer o passejar, sempre que es respecte”. I és que els últims arbres que es van plantar van ser tallats o arrancats, tirant per terra el treball i la il·lusió sobretot dels xiquets i xiquetes.

En la zona s’ha instal·lat reg per degoteig i s’ha construït un mur de pedra seca en forma d’àgora. Aquests dies l’alumnat de l’IES Botànic Cavanilles i dels col·legis adscrits està col·laborant en la plantació d’arbres i plantes autòctones. És una manera d'”involucrar a la ciutadania i fer els seus els projectes, donant un doble component social a les polítiques de recuperació d’espais per a les persones”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari