La Vall d'Uixó reuneix propostes ciutadanes per a redactar el projecte de rehabilitació de la Casa Consistorial

La Vall d'Uixó reuneix propostes ciutadanes per a redactar el projecte de rehabilitació de la Casa Consistorial
27/04/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha recollit les propostes ciutadanes per a redactar el projecte de rehabilitació de la Casa Consistorial, que optarà a finançament europeu a través dels fons Next Generation EU. La ciutadania, els treballadors municipals i les associacions locals han realitzat aquestes aportacions en un acte públic celebrat en la plaça del Centre, dins del procés de participació que s’ha obert per a consensuar el projecte després de la compra de l’edifici annex a l’ajuntament. L’historiador Juan Fuertes ha fet un repàs per la història de tots dos edificis.

L’alcaldessa, Tania Baños, ha destacat que les ajudes del Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics (PIREP) són “una oportunitat per a rehabilitar l’edifici annex a l’actual ajuntament i que els vallers i valleres tinguen uns espais públics dignes i adaptats a les noves necessitats”. Per això s’ha volgut comptar amb la seua opinió i amb els seus suggeriments “perquè siga el projecte de tota la ciutat i no sols d’un equip de govern, ja que transcendirà a aquesta legislatura i donarà servei 100 anys”.

Pau Batalla, des d’Emac, equip d’arquitectes de la localitat que està redactant el projecte, ha explicat la situació actual de l’edifici i les limitacions existents per a optar a aquestes ajudes que cobreixen la rehabilitació. Entre elles el manteniment de la façana, l’aposta per les energies sostenibles i la modernització, l’accessibilitat i la creació d’espais diàfans i que puguen tindre usos múltiples, per exemple un saló de plens en el qual puguen realitzar-se presentacions o exposicions, entre altres.

També està disponible una enquesta en línia oberta a tota la ciutadania per a identificar les necessitats i incloure-les en la proposta que optarà als fons Next Generation EU, dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya. A més durant l’acte s’han repartit plantilles per a realitzar aportacions, que també es poden recollir i entregar en la planta baixa de l’Ajuntament. Aquesta informació es completarà amb la que s’està recollint a través d’un formulari intern que està responent el personal municipal.

Baños ha explicat que la rehabilitació i ampliació de la Casa Consistorial beneficiarà a la ciutadania “perquè millorarà l’atenció, ja que ara cal esperar al carrer per falta d’espai”. A més es millorarà l’eficiència i la sostenibilitat en centralitzar els serveis municipals en un únic edifici (ara es troben dispersos en diversos). I amb la compra de l’edifici annex “hem recuperat patrimoni i hem evitat que caiga en mans privades i es perda, la qual cosa era un compromís perquè és un edifici que sentimentalment és molt important per al poble”, ha finalitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari