La Vall d'Uixó demana a la Generalitat el pagament del deute autonòmic de 2019

La Vall d'Uixó demana a la Generalitat el pagament del deute autonòmic de 2019
07/02/2020 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha demanat oficialment a la Generalitat Valenciana que agilite el pagament del deute autonòmic corresponent a 2019, que ascendeix a 2,3 milions d’euros. La regidora d’Hisenda, Zaida Moreno, ha explicat que “els interessos dels vallers i valleres sempre estaran per damunt de qualsevol sigla o partit polític” perquè per a “aquest equip de govern el primer és la Vall d’Uixó”.

La reivindicació del pagament del deute pendent “no sols la realitzem públicament” sinó que hui mateix han eixit des de l’Ajuntament dues cartes oficials signades per l’alcaldessa. La primera d’elles per al president la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, “demanant el pagament”. I la segona al president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, perquè “hi haja un finançament just per a les autonomies, ara que tenim un govern estable”.

No obstant això, Moreno ha assenyalat que “el compromís del Govern del Botànic” amb la Vall d’Uixó, ja que des de la passada legislatura “vam rebre subvencions que abans no existien per a projectes de serveis socials i ocupació per a ajudar a les persones que més ho necessiten”. Així com el Fons de Cooperació “que el PP no gastava malgrat estar contemplat en l’Estatut d’Autonomia”.

En matèria sanitària, mentre amb el Partit Popular en el Consell “només rebem un cartell d’un hospital que mai va arribar, hui amb el Botànic ja han començat les obres del Centre de Salut I per a tindre un centre d’especialitats”. En educació cal recordar la construcció de l’IES Honori Garcia després de set anys en barracons i l’impuls del Pla Edificant per a reformar i construir centres educatius, amb dues obres a punt de començar.

En concret, s’ha demanat el pagament d’1 milió d’euros en serveis socials (Llar Sagrada Família, CRIS, Seafi i serveis socials generals). La regidora ha matisat que l’Ajuntament “realitza un gran esforç perquè encara que rebem aquest import anual de la Conselleria, de fons municipals destinem quasi 1 milió d’euros a la residència de majors, que és un servei molt necessari”.

Altres 250.000 euros pertanyen al Fons de Cooperació, que els ajuntaments poden destinar al que necessiten. Els diners restants és de subvencions en diferents àmbits (ocupació, cultura, educació…) i l’Ajuntament “ha fet els deurem i hem justificat les ajudes, però estem a l’espera de rebre l’ingrés”, ha apuntat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari