L'Ajuntament de la Vall d'Uixó presenta la programació 'Temps d'infantesa' adaptada a la pandèmia

Enguany predominen les activitats online i s’ha reduït l’aforament del teatre familiar i la ruta senderista

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó presenta la programació 'Temps d'infantesa' adaptada a la pandèmia
05/11/2020 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat la programació ‘Temps d’infantesa’ que enguany s’ha hagut d’adaptar a la situació de pandèmia de Covid-19. Així, conté activitats online: un vídeo commemoratiu realitzat per xiquets i joves, peticions per al Pare Noël per xarxes socials o concursos de lettering i microrelats. També s’ha substituït la tradicional festa en la plaça del Parc per una trobada per Zoom dels consells d’infància de diversos municipis i un Kahoot participatiu el 21 de novembre.

D’altra banda, s’han organitzat tallers amb aforament molt limitat, com el teatre familiar del dissabte 14 de novembre (de 4 a 7 anys) i del diumenge 15 de novembre (de 0 a 3 anys). I activitats segures a l’aire lliure, com la realització d’una pintura pel Dia Universal dels Drets dels Xiquets i Xiquetes el divendres 20 de novembre i una ruta senderista familiar el dissabte 28 de novembre.

La regidora de Serveis Socials, Marian Artero, ha recordat que des de 2018 l’Ajuntament de la Vall d’Uixó compta amb el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància que atorga Unicef “a les ciutats que tenen en compte els drets de la infància i de l’adolescència”. Paral·lelament es va posar en marxa un pla sobre aquest col·lectiu “i hem estat treballant en les necessitats que detectem”.

Un d’ells ha sigut “donar veu als xiquets i adolescents en les institucions, perquè puguen aportar idees i propostes sobre les qüestions que els afecten i sobre qual és el model de ciutat que volen”. Per a “escoltar-los de manera activa” es va crear el Consell d’Infància i Adolescència que anualment celebra dos plens municipals i es reuneix periòdicament “per a treballar pels seus drets”.

Enguany la celebració del mes de la infància se centra en el dret al respecte, per la qual cosa s’han programat diverses activitats relacionades amb aquesta temàtica. Per a finalitzar, Arter ha agraït “la col·laboració de totes les entitats, col·lectius i empreses que participen en el fòrum social per la infància i l’adolescència”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari