La Vall d'Uixó obri la sol·licitud de subvencions per a rehabilitar façanes amb 'La Vall més guapa'

La Vall d'Uixó obri la sol·licitud de subvencions per a rehabilitar façanes amb 'La Vall més guapa'
07/04/2021 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha obert el termini de presentació de sol·licituds per a la cinquena edició del pla ‘La Vall més guapa’, amb l’objectiu d'”ajudar a finançar les obres de millora i rehabilitació de façanes per a millorar la seua imatge i seguretat, en una clara aposta per la conservació”, tal com ha explicat la regidora d’Habitatge, Carmen García. El finançament és 100% municipal amb una partida de 46.000 euros.

A aquestes subvencions poden optar els habitatges unifamiliars i plurifamiliars de més de 25 anys i amb informe d’edificabilitat. La quantia de les ajudes és de fins al 60% del pressupost dels treballs a realitzar, amb un màxim de 1.500 euros per als habitatges individuals i 3.000 euros per a les col·lectives. Els beneficiaris poden ser tant els propietaris dels habitatges com els arrendataris o usufructuaris amb autorització escrita del propietari.

El termini per a sol·licitar les ajudes finalitzarà el 3 de juny i es pot fer a través de la seu electrònica de la web de l’Ajuntament. Per a resoldre qualsevol dubte o obtenir més informació es pot contactar per telèfon amb la Regidoria d’Habitatge (610779179) o presencialment amb cita prèvia. El 70% del pressupost s’anticipa “per a evitar un desemborsament inicial important” i el 30% restant s’abona en finalitzar i justificar l’obra.

El projecte ‘La Vall més guapa’ va arrancar en 2017 i des de llavors “s’han executat 89 actuacions de millora de façanes, amb una inversió municipal total de 179.000 euros”, ha assenyalat García. Això ha suposat un impacte econòmic de 456.000 euros, per la qual cosa “per cada euro de subvenció pública la repercussió és de 2,5 euros, sobretot en petites i mitjanes empreses locals de reformes, pintura, forja i fusteria metàl·lica”.

COMPATIBILITAT

La regidora ha destacat que aquestes subvencions locals són totalment compatibles amb les ajudes de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per a eficiència energètica, accessibilitat i rehabilitació integral, que es publicaran pròximament i sobre les quals també es donarà informació a través de l’Oficina Municipal d’Habitatge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari