La Vall d'Uixó demana accelerar els tràmits per al traspàs de competències de la Llar Sagrada Família

La Vall d'Uixó demana accelerar els tràmits per al traspàs de competències de la Llar Sagrada Família
31/01/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives han iniciat el procés per al traspàs de les competències de la residència de majors Llar Sagrada Família, que ara gestiona directament l’Ajuntament, però és una competència autonòmica, com recull la Llei 3/2019 de Serveis Socials Inclusius.

Després de diversos anys sol·licitant que la Conselleria assumisca les seues competències, l’Ajuntament ha rebut una notificació per a crear una taula de diàleg bilateral per a negociar i traçar el full de ruta per a realitzar aquest traspàs. El grup de treball de l’Ajuntament estarà format per l’alcaldessa, Tania Baños, la regidora de Serveis Socials, Marian Artero, el secretari general, l’interventor i la funcionària responsable de l’àrea de Serveis Socials.

L’alcaldessa i la regidora de Serveis Socials han demanat a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que convoque com més prompte millor aquesta taula, que tractarà dos assumptes fonamentals: el personal per a garantir la seguretat laboral i jurídica dels treballadors i treballadores, i la ubicació de la residència, ja que l’edifici és propietat de la Caixa Rural Sant Isidre (cedit des de la dècada de 1970).

Baños ha explicat que l’Ajuntament de la Vall d’Uixó “inverteix cada any 1 milió d’euros en aquest servei, que és competència autonòmica”. Així, encara que la Conselleria aporta 1,6 milions d’euros anuals, el servei té un cost de 2,6 milions d’euros. “Aquest milió de diferència l’estem pagant amb els impostos dels vallers i valleres, la qual cosa suposa un desavantatge respecte a altres ajuntaments que no tenen aquesta despesa, més quan molts dels usuaris de la Llar Sagrada Família són d’altres municipis”.

Artero ha assenyalat que la pandèmia de la Covid-19 ha posat en el focus les residències i “des de l’Ajuntament hem redoblat els esforços personals i econòmics per a garantir el benestar dels 64 residents de la Llar Sagrada Família”. En aquest sentit, ha apuntat que “mentre siga a les nostres mans aportarem tots els recursos que siguen necessaris, però cal adaptar la situació a la Llei i que la Conselleria assumisca la seua gestió”.

ACCELERAR TRÀMITS

Tant l’alcaldessa com la regidora han remarcat que aquest procés “és costós, però calia abordar-lo i fer passos”. En aquest sentit, la Conselleria “ens ha escoltat i té predisposició perquè es tracta de complir la llei, però cal accelerar els tràmits perquè es produïsca aquest traspàs, que també genera consens dins de la corporació municipal”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari