L’Ajuntament de la Vall d’Uixó facilita l’adopció de més de 120 gossos entre l’actual legislatura i l’anterior

En l’últim mes, s’han adoptat 6 gossos de la protectora i ha disminuït el nombre d’abandonaments

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó facilita l’adopció de més de 120 gossos entre l’actual legislatura i l’anterior
10/01/2020 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha facilitat l’adopció de més de 120 gossos entre la legislatura 2015-2019 i l’actual. A més, s’han realitzat 10 abandonaments menys respecte al mes anterior, segons la Policia Local, i s’han adoptat 6 gossos de la protectora El Hogar de San Antonio, amb la qual treballa l’Ajuntament des de fa cinc anys.

«Una de les tasques d’aquest equip de govern és tractar amb dignitat als animals, per això hem modificat les ordenances municipals i apostem pel sacrifici 0», destaca la regidora de Benestar Animal, Francesca Bartolomé. Una de les ordenances modificada és la referent als gossos potencialment perillosos (PPP), augmentant-se d’una a tres les persones autoritzades per a passejar al gos en qüestió, requerint-se les mateixes exigències que al propietari original. A més, està en marxa la modificació de l’ordenança en la tinença d’animals de companyia.

També han augmentat les denúncies i el pagament d’aquestes, «ja que abans no es gestionava perquè hi havia un buit administratiu», com indica la regidora. Les sancions estan lligades a la llei sobre el Règim Jurídic de la Tinença d’Animals Potencialment Perillosos de la Generalitat Valenciana, i el cost econòmic d’aquestes oscil·la entre 150€ i 15.000€.

«Els animals són companys de convivència i donen vida a la nostra ciutat; tenir una mascota és una responsabilitat i s’ha de saber ser ciutadà per a tindre-la, a més de col·laborar per mantenir neta la ciutat», afegeix Bartolomé.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari