L'Ajuntament de la Vall d'Uixó mostra el seu suport al poble sahrauí

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó mostra el seu suport al poble sahrauí
26/11/2020 -

La Vall d’Uixó és ciutat acollidora de xiquets i xiquetes dels campaments de refugiats sahrauís gràcies al programa ‘Vacances en pau’ des de fa quasi trenta anys, gràcies a la implicació de l’associació Smara, i participa en les caravanes solidàries que s’organitzen anualment.

Els grups municipals del PSPV-PSOE, EU, Compromís, PP i Vox a l’Ajuntament de la Vall d’Uixó han mostrat el seu suport al poble sahrauí i han condemnat els fets ocorreguts el passat 13 de novembre, quan les Forces Armades del Marroc van violar deliberadament l’alt al foc signat pel Front Polisario i el Marroc.

A més s’han sumat a la petició a l’ONU perquè desbloquege el ja reconegut dret a l’autodeterminació del Sàhara Occidental, d’acord amb el pla aprovat en 1991 pel Consell de Seguretat de l’ONU.

Espanya té un deute històric amb el poble sahrauí i no hem d’oblidar la responsabilitat política històrica i ètica de l’Estat espanyol en el procés de descolonització del Sàhara Occidental, un procés inacabat des de 1975.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari