L'Ajuntament de la Vall d'Uixó recupera la piscina d'estiu i obri el projecte a la participació

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó recupera la piscina d'estiu i obri el projecte a la participació
24/02/2023 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha recuperat la piscina d’estiu de Sant Josep i a partir del dilluns 27 de febrer els vallers i valleres podran opinar sobre quin model d’instal·lacions volen i realitzar propostes per al projecte amb el qual es reobrirà.

L’alcaldessa, Tania Baños; la primera tinenta d’alcaldessa, Carmen García; i el segon tinent d’alcaldessa, Fernando Daròs, han visitat aquest matí les instal·lacions, a les quals també han accedit els tècnics municipals per a realitzar una primera valoració del seu estat després de més de dos anys tancada.

Fins al 12 de març la ciutadania tindrà a la seua disposició un qüestionari en línia en www.lavallduixo.es en el qual podrà respondre a una bateria de preguntes sobre el model del nou projecte: mantindre l’actual amb característiques d’ús esportiu, un nou enfocat a l’oci familiar amb tobogans i jocs d’aigua o reubicar-la en un altre lloc. També sobre quin tipus d’oferta complementària prefereixen o la integració amb l’entorn.

El ple municipal del passat dimecres va ratificar l’acord de 250.744 euros amb l’empresa que prestava el servei des de 2014 perquè l’Ajuntament recupere la seua gestió i la piscina d’estiu torne a ser dels vallers i valleres. Ahir es van rebre les claus i hui s’han fet aquestes primeres valoracions i s’han reforçat els accessos per seguretat. En les pròximes setmanes se succeiran els treballs de retirada d’elements en mal estat i que poden suposar un perill i de neteja i desbrossament.

Amb la desprivatització d’aquest servei públic i la fi dels processos judicials l’objectiu és posar en marxa la piscina i les instal·lacions annexes en el menor temps possible. A més en el nou projecte es tindran en compte mesures de sostenibilitat i d’estalvi hídric i energètic. La prioritat és que la piscina siga gaudida pels vallers i valleres, però que també puga complementar l’oferta turística del Paratge i els Coves de Sant Josep.

Una vegada l’Ajuntament de la Vall d’Uixó analitze els resultats del procés de participació ciutadana i els tècnics municipals realitzen l’informe sobre l’estat actual de les instal·lacions, es redactarà l’avantprojecte i es mostrarà públicament a la ciutadania, al costat del seu cost i a la planificació de la inversió que farà possible la seua reobertura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari