L'Ajuntament de la Vall d'Uixó presenta la 3a edició de la Lliga Debat

Aquest projecte transversal està integrat per la Regidoria d’Educació, l’associació Parlem, Radi la Vall d’Uixó i els centres educatius

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó presenta la 3a edició de la Lliga Debat
05/12/2019 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó presenta la 3a edició de la Lliga Debat, en la qual col·laboren la Regidoria d’Educació, l’associació Parlem, Ràdio Cadena Ser de la Vall d’Uixó i els col·legis i instituts de la localitat. Aquesta iniciativa ha sigut mereixedora durant els dos anys que s’ha celebrat de les subvencions d’Escola Valenciana i de la Fundació Soler i Godes pel foment de l’ús del valencià. Sota el lema #laforçadelaparaula, la Lliga Debat busca crear en l’alumnat del municipi capacitat comunicativa, esperit crític i competència lingüística.

«La paraula és molt important per a crear esperit crític i perquè la ciutadania siga lliure de pensament per a poder fer front a les mentides i a les manipulacions», assenyala la regidora d’Educació, Carmen Garcia, qui destaca que aquest projecte busca que l’alumnat «tinga l’oportunitat de defensar dues postures diferents i la capacitat empàtica de posar-se en el lloc de l’altra persona».

Les formacions als col·legis de primària ja han començat i els debats en la Cadena Ser de la Vall d’Uixó s’iniciaran en febrer de 2020. D’altra banda, l’alumnat de secundària dels tres instituts, amb dos equips per centre, representarà a la Vall d’Uixó en la Xarxa Vives de l’UJI, Lliga Debat per a alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius. A més, tots els divendres a les 18.00 hores tindrà lloc en el Pub Zeppelin una taula redona i debats oberts a tota la ciutadania.

«La paraula crea realitats, per la qual cosa és fonamental que formem als nostres joves a saber identificar mentides i fer-los capaces de construir arguments i discursos veraços que s’adeqüen a la realitat», destaca Sergi Ortega, membre de l’associació Parlem, qui recalca la importància de la paraula i de la llengua.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari