La Vall d'Uixó llança una campanya per a conscienciar sobre la neteja de l'orina de les mascotes en la via pública

La modificació de l’ordenança permetrà sancionar als propietaris que no esbandisquen el pipí, ja que danya el mobiliari públic i embruta les façanes

La Vall d'Uixó llança una campanya per a conscienciar sobre la neteja de l'orina de les mascotes en la via pública
04/10/2019 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat la primera campanya de conscienciació perquè els propietaris de mascotes “netegen la seua pipí de la via pública, perquè ens han arribat diverses queixes veïnals perquè hi ha moltes persones que no són responsables ni cíviques”, tal com ha explicat la regidora de Salut Pública, Francesca Bartolomé.

Sota el lema ‘És cosa de dues: al carrer neteja el que ell embruta’ les regidories de Salut Pública i de Sostenibilitat llancen el missatge que el carrer és un espai públic “i totes i tots tenim el dret a gaudir-lo net i en les millors condicions, per això és obligatori recollir els excrements i esbandir els orines dels nostres gossos”, ha afegit el regidor de Sostenibilitat i segon tinent d’alcalde, Fernando Daròs.

L’orina és corrosiva i deriora el mobiliari urbà, embruta les façanes i danya els animals i les plantes, per la qual cosa els propietaris han de portar una botella d’aigua amb vinagre i tirar-la sobre el pipí per a evitar aquests problemes i millorar la convivència. Els edils han destacat que “tenim una ciutat més neta que fa cinc anys però continuem treballant en aquesta línia per a continuar millorant-la i fent-la més habitable”.

Per a facilitar l’adopció d’aquesta mesura l’Ajuntament entrega gratuïtament butllofes flexibles i molt lleugeres que es poden enganxar a la corretja. Les persones que inscriguen en el cens a la seua mascota la rebran al costat de la xapa identificativa i les que acrediten que ja la tenen censada també podran recollir-la en la Regidoria de Sostenibilitat (situada en l’avinguda Jaume I, 25).

A més la campanya consta de cartelleria en totes les marquesines d’autobús, fullets en els edificis públics i tallers de conscienciació en els col·legis. Ara s’inicia un període per a donar a conéixer aquestes accions i quan en els pròxims mesos s’aprove la modificació de l’ordenança de tinença d’animals de companyia “se sancionarà aquesta conducta incívica”. Els canvis en aquest document legal introduiran aquesta qüestió i adaptaran la quantia de les multes “a la nova realitat perquè siguen més efectives”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari