El ple de la Vall d'Uixó debatrà una moció perquè s'homologuen les mascaretes per a persones amb dificultats auditives

arxiu

El ple de la Vall d'Uixó debatrà una moció perquè s'homologuen les mascaretes per a persones amb dificultats auditives
30/09/2020 -

Al Plenari Municipal de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó d’aquesta vesprada es debatrà una moció que insta al Govern d’Espanya a homologar les anomenades mascaretes comunicatives, les quals faciliten la comunicació de les persones amb dificultats auditives, ja que compten amb una pantalla transparent a l’altura dels llavis. La moció presentada per l’equip de govern espera comptar amb el vot a favor de la resta de partits polítics per a aconseguir l’unanimitat.

“Les circumstàncies que estem vivint han fet que les persones amb discapacitats auditives vegen afectades les seues necessitats comunicatives, ja que l’ús de la mascareta nega la comunicació a qui es comunica mitjançant la lectura labial o la llengua de signes”, destaca la regidora de Serveis Socials, Marian Artero. A més ha sigut una petició de l’Associació de Persones Sordes de la Vall d’Uixó.

Durant els primers mesos de la pandèmia, des de l’Ajuntament es va repartir entre la població amb problemes d’audició i comerços pantalles transparents, les quals permeten la visibilitat de tota la cara: “hem d’anar més enllà, i per això instem al Govern Central a què s’homologuen les mascaretes comunicatives, que compten amb una pantalla transparent a l’altura dels llavis, facilitant així la comunicació de la ciutadania amb dificultats auditives”, explica la regidora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari