'Muntanyes amb història' recorre amb diverses rutes els racons de la Vall d'Uixó

'Muntanyes amb història' recorre amb diverses rutes els racons de la Vall d'Uixó
11/02/2021 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat el projecte ‘Muntanyes amb història’ amb la publicació del recorregut de 7 rutes naturals, acompanyades d’explicacions didàctiques i fotografies sobre els punts d’interés en l’àmbit històric, patrimonial i cultural. L’objectiu és arribar a les 11 rutes en els pròxims mesos, incloent-hi el seu nivell de dificultat.

La regidora d’Esports, Mar Arzo, ha explicat que les rutes es poden veure en l’APP Wikiloc i a més de “marcar el camí i la direcció a seguir en els encreuaments” també “donen a conéixer el nostre entorn natural i la seua riquesa històrica i patrimonial”. Per a gaudir d’elles cal descarregar l’aplicació per a mòbils i seguir el perfil ‘Esports la Vall d’Uixó’.

Aquest projecte s’ha realitzat en col·laboració amb les regidories de Turisme i Cultura i Patrimoni i està en la línia de la renovació de la senyalització de les rutes senderistes que es va escometre a la fi de l’any passat. L’actuació va consistir a instal·lar 80 senyals de diferents colors segons el nivell de dificultat i per a facilitar que tant els vallers i valleres com els turistes puguen realitzar aquestes rutes de manera autònoma i sense perdre’s.

Arzo ha destacat que “després de mesos de treball” ara es presenta aquesta iniciativa en un moment en el qual “a causa de la pandèmia de la Covid-19 moltes persones han començat a eixir a gaudir de la muntanya”. A més de practicar un exercici saludable “també volem que coneguen el nostre entorn” i sobretot “que el respecten”.

Quan la situació sanitària ho permeta, la intenció de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó és organitzar rutes guiades per a tots els nivells físics, posant en valor les mines, coves, estructures de pedra seca, refugis o torres que hi ha en el terme municipal i “divulgant la nostra riquesa a través del senderisme”, ha assenyalat.

Les 7 rutes que s’han inclòs en Wikiloc en aquesta fase inicial són les següents:

Pujada tradicional a Pipa

Pujada a Pipa per la Senda de les cabres i trinxeres i baixada a la creu de la Balona

Pujada al Castell

Mines de Terreta i Anoueret

Ruta de la guerra: línia defensiva de la XYZ

PR-CV164: Anoueret, l’Ereta, Font de Cabres i Font de la Cervera

PR-CV241: Garrut, Baltasar, Pinastre i Pipa

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari