'Nits d'històries i historietes', un projecte per a fer visites guiades i conéixer la història de la Vall d'Uixó

El programa començarà l’1 de juliol amb la xarrada “Redescobrint la Vall andalusina: l’AND en l’arqueologia” i acabarà el 14 d’agost

'Nits d'històries i historietes', un projecte per a fer visites guiades i conéixer la història de la Vall d'Uixó
25/06/2021 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat la programació d’estiu ‘Nits d’històries i historietes’, en la qual de l’1 de juliol al 14 d’agost es realitzaran “visites guiades pel nostre patrimoni per a conéixer i valorar la nostra història, la nostra cultura i les nostres arrels“, tal com ha explicat el regidor de Turisme, Jorge García.

Aquest projecte que es va posar en marxa la legislatura passada “s’ha consolidat i ja és una tradició de l’estiu a la nostra ciutat”. Algunes de les visites guiades seran teatralitzades, unes altres per la muntanya i enguany hi ha diverses inèdites “que no s’han fet mai i que sorprendran els participants”, ha afirmat. És el cas de la ruta especial de les penyes en Festes (31 de juliol) o la de les cases amb història (6 i 7 d’agost).

El programa començarà l’1 de juliol amb la xarrada ‘Redescobrint la Vall andalusina: l’ADN en l’arqueologia‘, que tindrà lloc a les 19.00 hores al Palau de Vivel. L’endemà, 2 de juliol, es podrà conéixer de primera mà tot l’aprés en la conferència amb una ruta guiada que eixirà des de l’Aqüeducte a les 22.00 hores.

Durant mes i mig tots els caps de setmana hi haurà recorreguts amb guia pel Camí de l’Aigua, les parròquies del Sant Ángel i de l’Assumpció, les fonts restaurades o la Torrassa coincidint amb la lluna plena. Així mateix es torna a celebrar la Nit dels Íbers amb visites explicades al Poblat de Sant Josep, que cada any cullen un gran èxit.

El regidor de Turisme ha assenyalat que a causa de les restriccions de la pandèmia “i per a complir amb les mesures de prevenció de la Covid-19” les visites tindran un aforament màxim de 25 persones. Per això, encara que són gratuïtes és necessari inscriure’s prèviament en el telèfon 964660785.

Aquesta edició compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, Regidoria d’Esports, Emsevall, Parròquia del Sant Ángel i Parròquia de l’Assumpció. A més completa l’oferta estival del Estiu Esportiu, Teatre als Barris i Singin’ in the cave, dins de l’aposta per “oferir activitats d’oci alternatiu als vallers i valleres i també als turistes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari