L'Ajuntament de la Vall d'Uixó crea quatre nous guals

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó crea quatre nous guals
03/11/2020 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat la nova ordenança reguladora de guals, que flexibilitza i modernitza la norma amb la creació de quatre noves modalitats, com el gual nocturn, diürn, contragual o l’estacionament en propi gual.

El regidor de Policia i Mobilitat, Javier Ferreres, i el portaveu de la Policia Local, Martí Guillem, han explicat que l’actual ordenança “és rígida i s’ha quedat desfasada” pel que s’actualitza “per a adaptar als nous temps el concepte dels guals a la nostra ciutat, per a millorar l’aparcament i aconseguir més i millor mobilitat”.

Així, s’adopta un model que ja està funcionant amb èxit en altres municipis, com Onda o Vila-real. Ferreres ha assenyalat que amb la seua implantació “tractem de donar solució a alguns conflictes veïnals que es produeixen” i també “regulem les obligacions del propietari del gual respecte a la via pública, com l’adaptació de les voreres, la restitució en donar-lo de baixa o l’arranjament dels desperfectes”.

Com a novetat, el titular d’un gual permanent podrà sol·licitar una autorització per a estacionar davant, només per a un únic vehicle que haurà de portar un distintiu que expedirà la Policia Local quan siga acceptada la sol·licitud. Aquesta mesura “pot ajudar a guanyar places d’aparcament, perquè allibera altres buits”, ha incidit l’edil.

En els casos excepcionals en els quals per la morfologia del carrer es necessite un contragual per a maniobrar es podrà també sol·licitar que no es puga aparcar en la part oposada. La nova normativa també recull que es puga ampliar un màxim del 50% dels metres de l’accés als carrers en les quals siga necessari per a realitzar la maniobra.

També es crea el gual diürn, que prohibirà l’aparcament durant el dia (de 8.00 a 20.00 hores) i podran demanar-lo les activitats econòmiques: comerços o locals de serveis. D’altra banda, el gual nocturn prohibirà l’estacionament durant la nit (de 20.00 a 8.00 hores), la qual cosa comportarà que durant el dia estiga lliure per a aparcar sense cap mena de restricció. Aquests guals es pintaran de roig i de blau, respectivament.

La nova ordenança es debatrà en el pròxim ple municipal i entrarà en vigor després de la seua aprovació definitiva. Les noves modalitats es podran sol·licitar a partir de l’1 d’abril de 2021, per la qual cosa no afectaran el padró de guals de 2021 (que es cobra el 15 de març). A partir de llavors a qui vulga acollir-se a alguna de les noves modalitats se li prorratejarà el pagament. La taxa del gual permanent tradicional no es veurà incrementada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari