La Vall d'Uixó inicia les obres de reforma del Centre de Salut I

Els treballs es realitzaran amb l’edifici en funcionament i seran compatibles amb la prestació assistencial

La Vall d'Uixó inicia les obres de reforma del Centre de Salut I
12/11/2019 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha començat les obres d’ampliació i reforma del Centre de Salut I de la Vall d’Uixó, una vegada signada l’acta de replanteig i inici amb l’empresa adjudicatària. El pressupost és de 2,5 milions d’euros i el termini d’execució dels treballs és de 18 mesos, per la qual cosa la previsió és que estiguen finalitzats en maig del 2021.

Les obres es realitzaran amb l’edifici en funcionament, per la qual cosa s’adoptaran les “mesures necessàries per a fer-les compatibles amb la prestació assistencial”, tal com ha destacat l’alcaldessa, Tania Baños, que ha mantingut una reunió de treball amb els tècnics de Conselleria per a “coordinar-nos i que el servei es preste amb normalitat”.

L’edifici s’ampliarà en 1.426 metres quadrats i es reformaran integralment els actuals 1.655 metres quadrats. Així, “millorarem la qualitat de l’atenció sanitària i comptarem amb 3.000 metres quadrats totalment nous, que acabaran amb la falta d’espai de l’actual edifici, que és molt antic i té moltes zones precàries”.

La primera actuació serà l’enderrocament de l’antiga seu de l’INSS i es realitzarà amb condicions especials de seguretat, ja que conté amiant. La nova construcció sobre aquesta zona acollirà el servei d’urgències (que tindrà un accés independent) i rehabilitació. Aquesta àrea serà la primera que obrirà al públic.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assenyalat que es tracta d'”un projecte de gran envergadura i molt necessari per a la Vall d’Uixó, perquè s’ha planificat per a cobrir les necessitats reals en un immoble gran, nou i dotat dels millors recursos sanitaris”.

EL DOBLE DE SUPERFÍCIE

Gràcies a les obres, el centre ampliarà la seua superfície pràcticament al doble de la qual té actualment, amb uns 1.400 metres quadrats construïts i comptarà amb un total de 24 consultes més de les que disposa en aquests moments.

En aquest sentit, s’incrementaran les consultes d’infermeria, l’àrea d’atenció especialitzada, l’espai d’atenció de matrona i l’àrea de salut mental situada en un altre espai.

El programa funcional del centre contempla: una Àrea d’Atenció Continuada, amb quatre consultes, sala d’observacions, descans de personal, recepció, espera i condícies.

En l’Àrea de Rehabilitació hi haurà tres consultes, gimnàs, boxs, vestuari i espera. L’Àrea de Medicina General tindrà 23 consultes de medicina general i d’infermeria, amb esperes.

Així mateix, l’Àrea d’Atenció Especialitzada comptarà amb quatre consultes i espera; l’Àrea Maternal disposarà de dues consultes, gimnàs, vestuaris, magatzem i esperes, i la Unitat d’Odontologia preventiva tindrà una consulta i espera.

Així mateix, el centre comptarà amb una sala d’extraccions i una sala d’electrocardiograma per al servei d’Extraccions Perifèriques; i el servei de Radiologia disposarà d’una sala, consultes i esperes. D’altra banda, l’àrea de Salut Mental disposarà de cinc consultes i despatxos.

Finalment, el centre comptarà amb un espai per a Serveis Generals; un altre per a Recepció, control i arxiu i una Àrea Administrativa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari