Les obres d'ampliació del Centre de Salut I de la Vall d'Uixó finalitzaran al desembre

Les obres d'ampliació del Centre de Salut I de la Vall d'Uixó finalitzaran al desembre
24/11/2020 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó i la Conselleria de Sanitat han fet una visita de treball a les obres d’ampliació i reforma del Centre de Salut I, que està complint els terminis previstos i la fase de nova construcció estarà finalitzada el mes de desembre i llista per a iniciar el trasllat previ a la prestació de servei.

L’alcaldessa, Tania Baños, ha realitzat un seguiment dels treballs al costat de la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, i la directora general d’Infraestructures Sanitàries, Carmelina Pla. La construcció d’aquesta nova infraestructura sanitària suposa una inversió de més de 2,2 milions d’euros.

Baños ha destacat que es tracta d’una “inversió molt important de la Generalitat Valenciana, que tenia un compte pendent amb la Vall d’Uixó per a millorar l’atenció sanitària”. A més ha recordat que després de molts tràmits per a cedir l’antic INSS a la Conselleria “aconseguim no sols que s’ampliara el centre, sinó també que es rehabilitara l’edifici actual, perquè era necessari modernitzar-lo i arreglar les seues deficiències”.

El procés complet de les obres es desenvoluparà sense interrompre la prestació dels serveis sanitaris. La finalització del projecte complet està prevista per a novembre de 2021, quan els vallers i valleres disposaran d’un centre integrat de 3.000 m² (quasi el doble que ara), la qual cosa evitarà desplaçaments a altres municipis com Vila-real o Castelló.

El programa funcional del centre contempla una àrea d’atenció continuada amb quatre consultes, sala d’observacions, descans del personal, recepció, espera i condícies. En l’àrea de rehabilitació hi haurà tres consultes, gimnàs, boxs, vestuari i espera. En medicina general i infermeria 23 consultes amb esperes.

Així mateix, l’àrea d’atenció especialitzada comptarà amb quatre consultes i esperes; l’àrea maternal disposarà de dues consultes, gimnàs, vestuaris, magatzem i esperes; i la unitat d’odontologia preventiva tindrà una consulta i espera. També hi haurà una sala d’extraccions i una sala d’electrocardiograma per al servei d’extraccions perifèriques.

En el servei de radiologia se situarà una sala, consultes i esperes; i l’àrea de salut mental disposarà de cinc consultes i despatxos. Finalment, el centre comptarà amb un espai per a serveis generals, un altre per a recepció, control i arxiu i una àrea administrativa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari