Oltra: "La inversió d'Igualtat en els equips socials de la Vall d'Uixó s'ha multiplicat per set des de 2015"

Oltra ha assenyalat que el nou model de contracte programa amb els ajuntaments “garanteix i estabilitza els recursos i serveis socials municipals”

Oltra: "La inversió d'Igualtat en els equips socials de la Vall d'Uixó s'ha multiplicat per set des de 2015"
09/12/2020 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat que des de 2015 s’ha multiplicat per set el finançament que destina la Conselleria per a la contractació de professionals per a l’equip d’atenció primària de serveis socials de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó.

Així ho ha assenyalat en la seua visita a la localitat on ha mantingut una trobada amb l’alcaldessa, Tania Baños, i amb l’equip municipal de serveis socials, als qui ha felicitat “pel seu bon fer i perquè són un exemple de professionalitat i compromís”.

La vicepresidenta ha destacat la “clara aposta” del departament que dirigeix “pel municipalisme”, i ha assenyalat que el nou model de contracte programa municipal “dóna estabilitat i garanteix el finançament a l’atenció primària i als programes dels serveis socials municipals”.

La vicepresidenta ha posat l’accent en la “transformació” del sistema en els últims cinc anys, i ha destacat que ara els serveis socials municipals estan dotats “per a abordar diferents qüestions des de diferents mirades professionals”, de manera que la qualitat i especialització de l’atenció que s’ofereix als ajuntaments “és més òptima per als ciutadans i ciutadanes que acudeixen a ells”.

En el cas de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó l’increment destinat a aquest efecte ha patit en cinc anys un increment “importantíssim”, ja que ha passat d’un finançament de 50.000 euros als 380.000 euros destinats enguany.

La vicepresidenta s’ha referit també al canvi de titularitat de la residència per a persones majors en situació de dependència ‘Llar de la Sagrada Família’ de la Vall, i ha assenyalat que el prioritari és que el centre es continue atenent des del públic, com ocorre fins ara, i que enfront d’altres fórmules més mercantilistes, s’ha demostrat “exemplar en aquests moments de pandèmia”.

Oltra ha afirmat que la voluntat del Consell és anar assumint la gestió d’aquests centres, i ha afegit que s’anirà fent d’una manera gradual, i en la mesura en què siga possible.

Àrees especialitzades

Així mateix, Mónica Oltra s’ha referit al decret que s’està elaborant per a establir la “zonificació de municipis” per a l’atenció primària especialitzada que atendrà per àrees a grups de municipis.

Aquesta zonificació s’emmarca en el desenvolupament de la Llei de Serveis Socials Inclusius de la Generalitat que entre les principals novetats regula els nivells funcionals del sistema, sent els ajuntaments “la porta d’entrada als serveis socials d’atenció primària que serà bàsica i específica”, ha explicat la vicepresidenta.

Amb nivells semblants als del sistema sanitari, s’estableixen, d’una banda, zones bàsiques de servei socials més pròximes a la ciutadania, per un altre àrees de serveis socials d’atenció específica diürna i ambulatòria i, finalment, departaments de serveis socials on es planificaran els recursos d’atenció residencial.

En definitiva, la vicepresidenta ha posat en valor el treball i la col·laboració entre institucions per a “prestigiar els serveis socials com la quarta pota de l’Estat de Benestar”, i la necessitat de treballar junts en la “reconstrucció i dignificació del sistema de protecció social”, impulsat des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb la col·laboració dels ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana.

Visita Argeleta

La vicepresidenta s’ha traslladat també el municipi d’Argeleta, on s’ha reunit a l’Ajuntament de la localitat amb l’alcalde, Aitor Balfagón, i la corporació municipal per a tractar sobre diferents assumptes relacionats amb els serveis socials.

Posteriorment, la vicepresidenta ha visitat l’edifici per a serveis socials que podria albergar un centre de dia comarcal, i ha conegut el projecte d’acolliment a refugiats que s’està desenvolupant en el municipi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari