El Pacte Comarcal per l'Ocupació aprova per unanimitat un pressupost de més de 535.500 €

L’objectiu d’aquesta entitat és treballar de manera conjunta per a combatre la desocupació, posant èmfasi en el desenvolupament turístic

El Pacte Comarcal per l'Ocupació aprova per unanimitat un pressupost de més de 535.500 €
13/02/2020 -

El Pacte Comarcal per l’Ocupació, òrgan de gestió format pels alcaldes i alcaldesses dels municipis de la Plana Baixa, ha aprovat per unanimitat un pressupost de més de 535.500 € per a l’actual exercici 2020. Aquest consorci té com a objectiu lluitar de forma conjunta contra la desocupació dins de la comarca mitjançant la posada en marxa de projectes, com és el Pla de Governança Turística en qual el pacte invertirà 300.000 € gràcies a la col·laboració de la Diputació de Castelló i de la Generalitat Valenciana. En els pròxims tres anys la inversió total serà de quasi 1.000.000 €.

“Des del pacte s’està fent molta incidència en temes turístics, ja que tots els municipis que en formem part tenim molt que oferir”, destaca l’alcaldessa de la Vall d’Uixó i presidenta del consorci, Tania Baños. A més assenyala que treballar de manera conjunta és la via per a traure un major rèdit social i econòmic. En aquest sentit, es busca construir un relat turístic comarcal mitjançant el Pla de Governança Turística, un projecte a tres anys on els ajuntaments que formen el pacte aporten 300.000 €, la Diputació de Castelló 300.000 € més i la Generalitat Valenciana uns altres 300.000 €.

L’alcaldessa també destaca que aquest pressupost “ajuda als municipis més petits, que també són pobles de primera i hem de lluitar tots junts contra la despoblació”. Esta iniciativa és un pas molt important per a canviar el paradigma de la Plana Baixa: “ara queda l’execució del pacte, que és el gran repte que tenim al davant per a millorar de forma conjunta la nostra comarca”. Per això també es contractarà a personal perquè puga dur a terme accions de dinamització i assessorament a empreses i persones aturades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari