El Pacte Comarcal per l'Ocupació de la Plana Baixa aprova un pressupost de 635.400 euros per a 2022

El Pacte Comarcal per l'Ocupació de la Plana Baixa aprova un pressupost de 635.400 euros per a 2022
09/12/2021 -

El Consorci del Pacte Comarcal per l’Ocupació de la Plana Baixa ha aprovat el seu pressupost per al 2022, que ascendeix a 635.440,60 euros. Una quantitat a través de la qual es continuarà “treballant de manera conjunta contra la desocupació, que és la principal preocupació de la ciutadania i un dels problemes més importants que compartim tots els municipis”, ha explicat la seua presidenta i també alcaldessa de la Vall d’Uixó.

Els ingressos provenen de dues línies de subvencions: 240.000 euros del programa Empace 2022 per a consolidar una estructura de personal propi i 200.000 euros del Pla de Governança. Els 195.000 euros restants els aporten els ajuntaments que formen part d’aquest consorci, per la qual cosa Baños ha agraït “el seu compromís per a impulsar el pacte, que està donant els seus fruits amb actuacions concretes sobretot en turisme”.

En aquest sentit, ha afegit que aquest sector econòmic és “un dels quals més potencial té en el nostre territori, després de fer una anàlisi de la situació de la comarca”. Així, ha posat en relleu els atractius turístics variats dels quals disposa: les Coves de Sant Josep, l’oferta gastronòmica, d’interior i de sol i platja.

El consorci està format per la Vall d’Uixó (presidència), Moncofa (vicepresidència), Nules, la Vilavella, Xilxes, la Llosa, Almenara, Artana, Eslida i Alfondeguilla, la qual cosa suposa representar a un nucli poblacional de 67.000 persones. A més també participen en les seues reunions periòdiques els sindicats, la patronal, la Diputació de Castelló i Labora.

Baños ha destacat que el Consorci del Pacte Comarcal per l’Ocupació de la Plana Baixa “exemplifica la capacitat de posar-nos d’acord entre ajuntaments de diferents colors polítics i governats per partits diferents”. “Això demostra que per damunt dels interessos individuals, en la lluita contra la desocupació anem de la mà”, ha finalitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari