El Pla Local de Joventut de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó recull 70 accions

El Pla Local de Joventut de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó recull 70 accions
19/11/2021 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat el Pla Local de Joventut 2022-2027, que té com a objectiu implementar polítiques de joventut “més efectives i transversals” alhora que “fomentar la participació juvenil i la creació de xarxes d’associacionisme”, tal com ha explicat el regidor de Joventut, David Lluch. Així, es plantegen 70 accions en 13 àmbits, que es desenvoluparan en els pròxims cinc anys.

Aquest pla és el full de ruta que guiarà les polítiques juvenils municipals i s’ha elaborat a través de l’anàlisi d’una enquesta realitzada a joves de 12 a 30 anys (en dos trams, de 12 a 18 anys i de 18 a 30 anys, perquè els seus hàbits i les seues necessitats són diferents), del treball en el grup focal del Fòrum Jove i de les aportacions dels diferents departaments municipals.

El Pla Local de Joventut s’aprovarà en el ple municipal del 24 de novembre i de les 70 accions que recull “algunes ja han començat a posar-se en marxa, encara que tenim cinc anys per a implantar-les”, ha assenyalat Lluch. Per exemple, “s’ha iniciat una prova pilot de punts d’informació virtual en els IES i s’han fet els primers passos per a la creació del Consell Jove i del Casal Jove”.

El document també estableix mesures com oferir tallers d’oci educatiu adaptats a la demanda, donar resposta als joves que ni estudien ni treballen, crear espais d’ajuda a joves emprenedors, generar consciència sobre el voluntariat i la igualtat, dotar de mitjans de transport públic als joves, impulsar un projecte d’habitatge jove que facilite la seua emancipació, promoure espais de salut sexual i dotar el Casal Jove com a lloc de trobada i reunió i espai col·laboratiu.

Per a finalitzar, el regidor de Joventut ha destacat que a la Vall d’Uixó hi ha 6.100 persones entre 12 i 30 anys i a través d’aquest pla “volem contribuir al fet que la joventut estiga integrada en la societat i siga activa, autònoma, participativa, empoderada, informada, capacitada i sobretot feliç”. Així mateix, ha agraït la col·laboració de totes les persones que han col·laborat en la recollida de dades i la seua anàlisi, atés que “han fet possible aquest Pla Local de Joventut que ja és una realitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari