La Vall d'Uixó presenta la programació d'igualtat per a novembre

Entre les activitats més destacades es troben la Presentació de Pla d’Igualtat Municipal i la Marxa contra la violència de gènere

La Vall d'Uixó presenta la programació d'igualtat per a novembre
08/11/2019 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó commemora un any més el 25-N, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, elaborant un programa d’activitats juntament amb algunes associacions i amb la Comissió de la Dona. En aquest programa s’inclouen xarrades d’apoderament o de defensa personal, com «Aprén a dir NO» o «Com millorar les relacions i prevenir la violència de gènere», així com cinefòrums i diversos tallers.

«Commemorarem el 25-N mentre hi haja víctimes de violència de gènere, una xacra que no cessa: en el que portem de 2019, 51 dones han sigut assassinades, 8 més que l’any passat en el mateix període», assenyala la regidora d’Igualtat, Francesca Bartolomé. «Tant la ciutadania com les institucions hem de fer autocrítica i tot el possible perquè cessen aquests assassinats. En aquest equip de govern som partidaris que l’educació i la conscienciació són fonamentals per a acabar amb aquesta xacra», destaca la regidora.

L’Ajuntament ha creat dos plans d’igualtat: un pla intern que està en vigor des de fa un any i mig, i també un Pla d’Igualtat Municipal, que es presentarà a la ciutadania el dimecres 13 a les 11.00 hores en el Palau de Vivel. Un altre acte central d’aquesta programació és la Marxa contra la violència de gènere que tindrà lloc el 25 de novembre a les 11.30 hores, la qual eixirà des del Poliesportiu Municipal i finalitzarà en la plaça del Centre, on es llegirà un manifest.

Les associacions col·laboradores són l’Associació Estimes de Casa, Clara Campoamor, Vall i Boixet, Afivall, AAVV Grup La Unió, AAVV Carbonaire, AAVV Santiago Apòstol-Toledo, AV El Mercat, AAVVV El Roser. «Agrair a aquestes associacions per treballar per una causa tan justa com és la lluita contra la violència de gènere», afig la regidora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari