La Xarxa de Biblioteques de la Vall d'Uixó promou la lectura amb 'Llegir és salut'

La Xarxa de Biblioteques de la Vall d'Uixó promou la lectura amb 'Llegir és salut'
17/09/2021 -

La Xarxa de Biblioteques de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha llançat la campanya ‘Llegir és salut’ per a animar a la lectura a la població. La regidora de Cultura, Maria Cruces, ha explicat que “cultura i lectura són salut i contribueixen a la nostra salut emocional i mental”. Així, ha posat com a exemple que “durant el confinament per la pandèmia, moltes vegades ens refugiem en els llibres, les pel·lícules o la música”.

Amb aquesta iniciativa, des de la Regidoria de Cultura s’han sumat a la iniciativa de la Fira d’Hàbits de Vida Saludable que s’inaugura aquesta vesprada. Per a això, han creat unes caixes similars a les dels medicaments “amb un prospecte que conté recomanacions lectores i informació sobre els beneficis que té llegir”, ha detallat Cruces.

Aquestes recomanacions són per a diverses edats i temàtiques: novel·la d’adults, juvenil, autoajuda, vida saludable i infantil. Totes elles es repartiran entre hui i demà en la fira instal·lada al carrer Institut (enfront de l’IES Honori Garcia), en la qual hi haurà una desena d’activitats i més de 20 estands dedicats als hàbits saludables: esport, medi ambient, salut mental, prevenció de malalties, cultura, oci responsable…

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó també ha fet lliurament al coordinador del Centre de Salut, Jesús García, de caixes amb recomanacions per a prelectors (fins a 24 mesos) perquè es repartisquen en les consultes de Pediatria “i que els pares puguen començar a introduir la lectura en els seus fills, amb recomanacions de llibres que els ajudaran a fer-ho”, ha indicat l’edil.

Per part seua, García ha agraït aquesta iniciativa i ha recordat que el Centre de Salut també ha contribuït a la Fira d’Hàbits de Vida Saludable “avaluant les rutes senderistes, valorant el consum calòric que requereixen i establint uns graus de realització i recomanacions segons la forma física i patologies prèvies de la persona”.

Cal recordar que la Fira d’Hàbits de Vida Saludable obrirà hui a les 17.30 hores i a les 18.30 hores celebrarà una xarrada sobre intel·ligència emocional, a càrrec d’Ángel de la Torre. A les 22.00 hores tindrà lloc un passeig nocturn pels arbres monumentals de la ciutat, amb eixida des de l’avinguda Sud-oest (davant del Conservatori de Música).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari