La Conselleria col·laborarà amb l'Ajuntament de la Vall d'Uixó per a reforçar els serveis de l'Oficina Municipal d'Habitatge

La Conselleria col·laborarà amb l'Ajuntament de la Vall d'Uixó per a reforçar els serveis de l'Oficina Municipal d'Habitatge
03/10/2020 -

La Conselleria d’Habitatge i l’Ajuntament de la Vall d’Uixó signaran un conveni de col·laboració per a subvencionar l’Oficina Municipal d’Habitatge, amb l’objectiu de reforçar i ampliar els serveis que es presten a la ciutadania. Així, s’estrenyerà la col·laboració per a centralitzar les gestions en aquesta matèria i acostar-les a les persones.

Aquest va ser un dels principals avanços que van sorgir de la reunió celebrada a principis de setmana entre l’alcaldessa, Tania Baños, i la regidora d’Habitatge i primera tinenta d’alcaldessa, Carmen García, amb el director general de Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio, i la directora general de Coordinació Institucional de la Conselleria, Adoración Guamán.

Actualment l’Oficina Municipal d’Habitatge de la Vall d’Uixó és “un referent pel seu bon funcionament i la seua àmplia experiència i trajectòria” a més de “per les polítiques que s’han impulsat des de 2015”, tal com han reconegut l’alcaldessa i la regidora. De fet, és de les úniques ciutats que “gestiona amb gran èxit la Xarxa Lloga”, facilitant i regularitzant l’accés a l’habitatge en règim de lloguer, i altres municipis “han adoptat el nostre model per a posar en marxa aquest departament”.

El servei de Xarxa Lloga aporta solucions residencials a joves, persones amb dificultat en l’accés a l’habitatge i persones que han perdut el seu habitatge per un procés d’execució hipotecària. En aquest últim cas, es complementa amb el Servei de Mediació Hipotecària. Al mateix temps, el propietari-arrendador té la seguretat que el contracte d’arrendament es realitza segons la legislació vigent i complint amb els procediments exigits. En els últims cinc anys s’han fet 413 contractes.

D’altra banda, l’Oficina Municipal d’Habitatge també assessora i presta ajuda a la ciutadania en els tràmits per a sol·licitar les ajudes al lloguer convocades per la Conselleria. En els últims cinc anys s’han realitzat 942 sol·licituds, de les quals 574 han sigut concedides.

La Regidoria d’Habitatge també convoca ajudes pròpies per a la rehabilitació de façanes, amb l’impuls des de 2017 del projecte ‘La Vall més bonica’. D’aquestes subvencions s’han beneficiat 78 persones, amb un impacte econòmic de 300.000 euros, la qual cosa repercuteix positivament en el sector local de la rehabilitació i la reforma.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari