La Conselleria d'Habitatge inverteix 305.000 euros en la rehabilitació de 102 habitatges públics en la Moleta i Colònia Sant Antoni a la Vall d'Uixó

Les obres començaran en les pròximes setmanes i esmenaran deficiències existents en cobertes, façanes i accessibilitat

La Conselleria d'Habitatge inverteix 305.000 euros en la rehabilitació de 102 habitatges públics en la Moleta i Colònia Sant Antoni a la Vall d'Uixó
23/11/2020 -

La Conselleria d’Habitatge inverteix 305.000 euros dins dels plans d’intervenció i rehabilitació integral sostenible de la Generalitat Valenciana, que beneficiaran a 102 habitatges públics (74 d’elles en règim de lloguer). A la Moleta es destinaran 193.000 euros i a la Colònia Sant Antoni 112.000 euros per a realitzar millores en els blocs.

La regidora d’Habitatge, Carmen García, ha explicat que aquests habitatges són propietat de l’entitat autonòmica d’infraestructures i “des de l’inici de la legislatura passada estem treballant conjuntament perquè era necessària una actuació en els espais comuns i per a dotar de major seguretat als edificis”.

Així, les obres que començaran en les pròximes setmanes esmenaran les deficiències existents en cobertes, façanes, accessibilitat, instal·lació elèctrica i lampisteria.

Aquest projecte es duu a terme també a partir del pla d’acompanyament ‘Barris Inclusius’, que des de les regidories d’Habitatge i Serveis Socials es realitza des de 2016. En aquest sentit, García ha destacat que “fa cinc anys que apostem per la rehabilitació en lloc de l’ampliació de sòl i construcció de nou habitatge”.

Un treball en el qual s’ha posat l’accent en la rehabilitació de la Colònia Sant Antoni, perquè “no necessita només una intervenció en un espai concret, sinó en tot el barri”. Es considera una àrea de regeneració urbana i “per això des de la Direcció General de Territori de la Generalitat Valenciana s’ha inclòs al barri dins del seu pla d’acció a la província de Castelló”.

Aquest és “un pas important” per a aconseguir finançament autonòmic per a dur a terme actuacions “de regeneració integral del barri, que afectarien tant els edificis com en l’àmbit urbanístic, mediambiental i de convivència veïnal”, ha assenyalat l’edil. L’Ajuntament optarà a les subvencions per a fer-lo el mes vinent de març, per al que convocarà un procés de participació ciutadana en la Colònia Sant Antoni.

García ha destacat que s’està fent un “treball fonamental” en matèria d’habitatge “perquè siga un dret efectiu i no una mercaderia”. I ha esmentat la línia d’ajudes municipals per a la rehabilitació de façanes ‘La Vall més bonica’ i els convenis per a finançar la Xarxa Lloga i per a adquisició d’habitatge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari