La remodelació integral de la Escoleta Infantil Sagrat Cor de la Vall d'Uixó preveu acabar per Nadal

La remodelació integral de la Escoleta Infantil Sagrat Cor de la Vall d'Uixó preveu acabar per Nadal
02/05/2022 -

Les obres de remodelació integral de l’Escoleta Infantil Sagrat Cor estan a ple rendiment i, d’acord amb la planificació, acabaran a la fi d’enguany. La previsió és que el trasllat puga realitzar-se durant les vacances de Nadal perquè l’alumnat retorne el gener del 2023 al reformat centre educatiu.

Aquest matí, el director territorial d’Educació, Alfred Remolar, ha visitat les aules provisionals d’EI Sagrat Cor, al costat de l’alcaldessa, Tania Baños, i a la regidora d’Educació, Carmen García. Aquestes aules prefabricades s’han instal·lat en el CEIP Sant Vicent i estan funcionant amb normalitat des de finals del passat mes de març.

Baños ha destacat el canvi de model en infraestructures educatives, ja que “mentre abans les aules prefabricades suplien durant anys les deficiències i era un problema estructural, ara només s’utilitzen mentre duren les obres”. Aquestes aules provisionals estan totalment condicionades i compten amb climatització.

Per part seua, el director territorial ha incidit en què la Vall d’Uixó és “un exemple de treball conjunt amb la Conselleria d’Educació”. De fet, la Generalitat Valenciana “realitza una inversió directa de 750.000 euros” per a la remodelació integral d’EI Sagrat Cor.

Aquesta actuació consisteix en l’ampliació de l’accés pel carrer Xacó, l’ampliació de la planta baixa a les noves necessitats d’infantil (comptarà amb una aula de psicomotricitat de 87 m² i una aula de somni), la naturalització del pati, la millora de l’actual pèrgola, la renovació del sistema energètic i de climatització per un d’alta eficiència i l’adaptació de tots els banys per a fer-los accessibles.

SITUACIÓ DE LES INFRAESTRUCTURES EDUCATIVES

Per a finalitzar, la regidora d’Educació ha fet un repàs per la situació de les infraestructures educatives de la ciutat. Dins del Pla Edificant, “estan en procés de licitació les obres de millora del CEIP La Moleta i CEIP Colònia Segarra”. Aquesta setmana finalitza el termini de presentació d’oferta per part de les empreses interessades.

Quant al CEIP Rosario Pérez, García ha assenyalat que des de l’Ajuntament “estem treballant a trobar una ubicació adequada per a reubicar a l’alumnat en aules provisionals mentre es desenvolupen les obres de construcció del nou col·legi”. Actualment, s’està redactant el projecte d’execució de les obres.

La inversió total de la Conselleria d’Educació a la Vall d’Uixó a través del Pla Edificant és de 13,5 milions d’euros, la qual cosa suposa “un important esforç per a dignificar i millorar les nostres infraestructures educatives”, ha indicat la regidora de l’àrea. Actualment, s’està treballant per a avançar els tràmits dels CEIP Assumpció, Sant Vicent i Lleonard Mingarro i de l’IES Botànic Cavanilles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari