La Setmana Europea de la Mobilitat de la Vall d'Uixó promou l'autobús urbà amb un concurs de fotografia

La Setmana Europea de la Mobilitat de la Vall d'Uixó promou l'autobús urbà amb un concurs de fotografia
31/08/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat la programació de la Setmana Europea de la Mobilitat, una iniciativa europea que des de 2016 se celebra entre el 16 i el 22 de setembre. Sota el lema ‘Combina i mou-te’ s’han organitzat 10 activitats variades per a “fer visible la necessitat d’incorporar la mobilitat sostenible com a eix del nostre estil de vida”, tal com ha explicat el regidor de Mobilitat, Javier Ferreres.

En aquest sentit, ha posat en valor que el govern municipal “ha fet un esforç en els últims anys per transformar espais que prioritzen al vianant i per a reduir les emissions de CO₂” per “respecte al medi ambient, per salut i per a fer front a les conseqüències del canvi climàtic, que ja estem patint en primera persona”.

La gran novetat d’enguany és el Concurs de Fotografia ‘Enfoca el bus’, amb l’objectiu de fomentar l’ús del servei, captant a través de la fotografia els beneficis que aporta utilitzar l’autobús urbà. El primer premi és de 300 euros i ésser el cartell oficial de la setmana en 2023. A més hi haurà quatre accèssits, que consistiran en l’elecció d’un workshop de fotografia i participar en una exposició en les marquesines de l’autobús.

El divendres 16 de setembre una torxa en forma de roda recorrerà amb bicicleta els col·legis de la ciutat fins a arribar a la plaça del Centre, on es llegirà el manifest inaugural de la setmana al voltant de les 10.30 hores. A la vesprada, a les 18.30 hores, la Biblioteca Municipal acollirà la taula redona ‘Cap a un nou model de bus urbà’.

Una part fonamental de la programació és “la conscienciació dels més xicotets, que són el futur i també el present”, per la qual cosa el dissabte 17 de setembre, a partir de les 11.00 hores, s’ha programat un taller pràctic d’educació viària per a xiquets i xiquetes en edat escolar al parc d’educació viària (situat en el recinte firal).

La Setmana Europea de la Mobilitat també promou els hàbits saludables”, de manera que el diumenge 18 a les 8.00 hores eixirà una excursió de muntanya per a descobrir les construccions de pedra seca del terme municipal. En la mateixa línia, el dimecres 21 a les 10.15 hores se celebrarà una jornada de gimnàstica intergeneracional a l’aire lliure en la plaça de l’Assumpció.

Una altra de les novetats d’enguany és la realització d’un experiment cronometrat en el qual un cotxe i un vianant eixiran des d’un mateix punt de la ciutat i es calcularà el temps que tarda cadascun a arribar a l’ajuntament. Serà el dilluns 19 de setembre, dia en què a les 20.00 hores també es desenvoluparà un passeig històric-musical pel barri antic amb Arcs al Vent.

El dimarts 20 de setembre a les 18.00 hores es donarà a conéixer la nova ordenança de circulació a través d’un tour sobre rodes, que consistirà en un taller pràctic per a patinets i bicicletes. Ferreres ha assenyalat que “davant la proliferació de vehicles de mobilitat personal, és important que sapiem quines són les normes per a circular amb seguretat per a nosaltres mateixos i per als altres”.

El tancament d’aquesta edició de la Setmana Europea de la Mobilitat serà el dijous 22 de setembre, Dia Mundial Sense Cotxes. Durant tota la jornada l’autobús urbà serà gratuït i hi haurà corts al trànsit perquè puguen realitzar-se activitats infantils i que la restauració isca al carrer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari